r
Nosalty Logó

Fügés-kéksajtos galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Fügés-kéksajtos galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A galette-hez

Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A galette-hez

Összesen 2443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A galette-hez

Összesen 228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5550.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    3568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.5 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    565 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 2443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A galette-hez

Elkészítés

A galette-hez

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd belekockázzuk a jéghideg vajat. Elmorzsoljuk, míg olyan állagot nem kapunk, mint a nedves homok. Ekkor fokozatosan hozzácsorgatunk annyi jéghideg vizet, amitől egységes gombóccá áll össze a tészta (nagyjából 6-8 evőkanál).
  2. A tésztát lisztezett felületen nagyjából kör alakúvá nyújtjuk (nem kell, hogy szabályos legyen), majd a közepén kijelölünk késsel egy kört úgy, hogy nagyjából 5-7 centi tészta üresen maradjon. A körön belül elrendezzük a szeletekre vágott sajtot, majd ráhalmozzuk a szeletelt fügét. Sózzuk, meglocsoljuk mézzel, majd a szabadon maradt tésztát 4-5 helyen bevágjuk és a bevágások mentén a töltelékre hajtjuk. A széleket lekenjük felvert tojással.
  3. A galette-et 180 fokon nagyjából 30-35 percig sütjük. Hagyjuk 10 percig hűlni és azon melegében, frissen tálaljuk. Jól illik mellé bármilyen kevert zöldsaláta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1429
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 28.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
Fügés-kéksajtos galette
Lakos Benedek 369 recept

A galette az egyik legegyszerűbb piteféle, amit mind édesen, mind sósan elkészíthetünk. Persze választanunk sem kell, csinálhatjuk egyszerre is a kettőt: például fügével és kéksajttal. Csodásan simul egymáshoz a dzsemesre sült gyümölcs és az olvadozó, komplex aromájú sajt. Megélhetjük desszertként, de főételként is ezt az ambivalens élményt.

Hozzávalók

A galette-hez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...