Friss, házi zsömle élesztő nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kr1szt1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
665
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
2661
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 957.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 628 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
665
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.3 g
Zsír
-
Összesen 84.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3830.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 2512 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 396.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 737 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 691 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2661
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet mostanában szeretem átszitálni - lágyabb lesz a tészta, de nem szükségszerű. A lisztet tehát egy nagyobb tálban összekeverjük a sütőporral és a sóval (ha egyéb fűszert teszünk még bele, az is most jöhet), majd a szobahőmérsékletű (így nyilván könnyebb vele dolgozni) margarinnal elkezdjük eldolgozni.
- Amikor már nagyjából (tényleg nem kell nagyon) belemorzsoljuk, elkezdjük összedolgozni a margarint a száraz hozzávalókkal, jöhet bele a tej is. Egy gombóccá kell, hogy összeálljon a tészta. Ne ijedjünk meg, ha az elején még a kezünkhöz és az edényhez is odatapad a massza, dolgozzunk még rajta. Ha percekkel később sem áll még össze, egy kis lisztet tegyünk hozzá.
- Ha összegyúrtuk a tésztánkat, hűvös helyen hagyjuk állni minimum egy fél órát.
- A sütőnket 220 fokra melegítsük fel.
- Kisebb gombócokat formázzunk a tésztából, nem kell kinyújtani sem. Ebből a mennyiségből nekem 12 db szokott kijönni. Sütőpapírral bélelt tepsiben nagyjából 15 percig sütjük. Érdemes tűpróbát végezni. Sütés előtt megkenjük a maradék tejjel, és szórhatunk rá köménymagot, szezámmagot, bármit, amitől még finomabb lesz a zsömlénk. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 104
- Össznézettség: 40199
- Feltöltés dátuma: 2019. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kr1szt1
11 recept
Egy vidéki kis házikóban gubbasztottunk az első szeles, esős őszi hétvégén, amikor kifogytunk a kenyérből, a bolt pedig túl messze volt. Korábban is ki szerettem volna próbálni ezt a receptet, és mivel élesztőnk sem volt, tökéletesnek bizonyult.