Frappe - olasz csörögefánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
486
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2914
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
486
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.5 g
Zsír
-
Összesen 63.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1838.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 945 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.2 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 263.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 652 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 633 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1065 micro
Összesen
2914
kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat akár robotgépben is összegyúrhatjuk, majd kézzel is dolgozzuk meg. Miután szép simává gyúrtuk a tésztánkat, csomagoljuk fóliába és pihentessük legalább 1 órán át a hűtőben.
- Dolgozzuk át újra, hogy egy kicsit felmelegedjen a kezünktől és könnyebb legyen vele dolgozni. Vágjuk kisebb darabokra, enyhén lisztezzük meg és mehet a tésztagépbe, először 1-es nagyságúra állítsuk a gépet, majd 3-ra, végül lehet nyújtani az 5-ön szép vékonyra. Ha rojtos lenne a tészta, vagy kilyukadna közben, nyugodtan nyújtsuk ki újra.
- Egy olyan gurulós derelye szaggatóval vágjuk fel a tésztát 10-15 x 5 cm-s csíkokra. A közepüket is be lehet vágni, olyan 2-2 cm -t hagyva a végeitől. Fordítsuk be a tészta egyik végét a vágásba, így kissé fodros alakzatot kap sütéskor. Persze ebből is lehet bármilyen formákat gyártani.
- Forró, bő olajban nagyon gyorsan megsülnek, fordítgassuk sütés közben. Készen is vannak, amikor már megkeményedtek, nem kell nagyon pirítani őket, bár ki hogyan szereti, rátok bízom inkább. Papírtörlőre szedjük ki, majd porcukorral jól szórjuk be.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13630
- Feltöltés dátuma: 2012. február 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Január 6-án, vízkeresztkor elkezdődött a farsangi időszak, ami egészen hamvazószerdáig tart, amikor is kezdhetünk böjtölni a nyaralásra is gondolva. Addig viszont nyugodt lelkiismerettel lakomázhatunk, bálozhatunk, mulatozhatunk. A farsangi időszak csúcspontja, a karneválok és a farsangi bálok időszaka farsangvasárnaptól húshagyókeddig tart, idén ez február 19-re esik., úgyhogy hajrá!!! :) A frappe nagyon hasonlít a mi csöröge fánkunkhoz. Be lehet őket vonni mézzel vagy akár csokoládéval is, de fogyasztják cukorral felvert mascarpone-val vagy alkermes likőrbe áztatva is. Az alkermes likőrt házilag is el lehet könnyedén készíteni.