r
Nosalty Logó

Frappe - olasz csörögefánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Frappe - olasz csörögefánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 486 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 2914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat akár robotgépben is összegyúrhatjuk, majd kézzel is dolgozzuk meg. Miután szép simává gyúrtuk a tésztánkat, csomagoljuk fóliába és pihentessük legalább 1 órán át a hűtőben.
  2. Dolgozzuk át újra, hogy egy kicsit felmelegedjen a kezünktől és könnyebb legyen vele dolgozni. Vágjuk kisebb darabokra, enyhén lisztezzük meg és mehet a tésztagépbe, először 1-es nagyságúra állítsuk a gépet, majd 3-ra, végül lehet nyújtani az 5-ön szép vékonyra. Ha rojtos lenne a tészta, vagy kilyukadna közben, nyugodtan nyújtsuk ki újra.
  3. Egy olyan gurulós derelye szaggatóval vágjuk fel a tésztát 10-15 x 5 cm-s csíkokra. A közepüket is be lehet vágni, olyan 2-2 cm -t hagyva a végeitől. Fordítsuk be a tészta egyik végét a vágásba, így kissé fodros alakzatot kap sütéskor. Persze ebből is lehet bármilyen formákat gyártani.
  4. Forró, bő olajban nagyon gyorsan megsülnek, fordítgassuk sütés közben. Készen is vannak, amikor már megkeményedtek, nem kell nagyon pirítani őket, bár ki hogyan szereti, rátok bízom inkább. Papírtörlőre szedjük ki, majd porcukorral jól szórjuk be.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13630
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Január 6-án, vízkeresztkor elkezdődött a farsangi időszak, ami egészen hamvazószerdáig tart, amikor is kezdhetünk böjtölni a nyaralásra is gondolva. Addig viszont nyugodt lelkiismerettel lakomázhatunk, bálozhatunk, mulatozhatunk. A farsangi időszak csúcspontja, a karneválok és a farsangi bálok időszaka farsangvasárnaptól húshagyókeddig tart, idén ez február 19-re esik., úgyhogy hajrá!!!  :) A frappe nagyon hasonlít a mi csöröge fánkunkhoz. Be lehet őket vonni mézzel vagy akár csokoládéval is, de fogyasztják cukorral felvert mascarpone-val vagy alkermes likőrbe áztatva is. Az alkermes likőrt házilag is el lehet könnyedén készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...