r
Nosalty Logó

Frankfurti pecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Frankfurti pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2983 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    1450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 746 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8972.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2345 mg
  • Nátrium
    5798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 2983 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéscombot rostjaival párhuzamosan egy éles, hegyes, hosszú pengéjű késsel átfúrjuk. A csípős füstölt kolbászt hústűvel itt-ott megszurkáljuk, majd a hús nyílásába toljuk.
  2. Egy méretes tepsibe tesszük a zsírt, a vizet, fokhagymát. A húst bedörzsöljük sóval, és a tepsibe helyezzük. Alufóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük. Én erre a célra egy ovális alakú, fedős sütőtálat használtam. Ezért a sütési időm 45 perc volt.
  3. Amíg sül a hús, a kelkáposztát torzsájával együtt nagyobb cikkekre vágjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
  4. A megsült pecsenyét deszkára tesszük, és ujjnyi vékony szeletekre vágjuk. Főtt burgonyával és egy cikk kelkáposztával tesszük tányérokra. A tepsiben maradt paprikás szaftot külön tálkában kínáljuk mellé, amivel mindenki saját ízlésének megfelelően meglocsolhatja a kelkáposztát és a főtt burgonyát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1836
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 11.

Ajánló

A pecsenye virslivel is készíthető. A sütési idő lehet, hogy hosszabb, ha fóliával letakart tepsiben készítjük. Ilyenkor érdemes néha kivenni a sütőből, és meglocsolni a szafttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti pecsenye
Lizinka_ 602 recept

Gyermekkoromban sokszor készítette édesanyám, mert ez volt apukám egyik kedvenc étele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...