r
Nosalty Logó

Franciasaláta töltött tojással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Franciasaláta töltött tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4579 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    113 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6393.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    3510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    2259 micro
Összesen 4579 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    31 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A majonézt a tejföllel, a porcukorral, a borssal, sóval, citromlével, mustárral összekeverjük. Ebből 3kanállal kiveszünk egy másik tálba.
  2. A sós, ételízesítős vízbenmegfőzött, kihűlt zöldségkeveréket, és a meghámozott, kis kockákra vágott almát belekeverjük a majonézes öntetbe.
  3. A főtt, hideg tojásokat félbevágjuk, és a sárgáját hozzámorzsoljuk a félre tett majonézhez. Ehhez hozzákeverjük a májpástétomot, sót, borsot. Az így kapott masszát vissza töltjük a tojásokba, amiket aztán a saláta tetejére rakunk. Paprikakrémmel vagy ketchupal díszítjük.
  4. Egy estét hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16633
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta használt recept. Nagyon finom ránott húshoz, sültekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...