r
Nosalty Logó

Franciasaláta Kari-Husi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Franciasaláta Kari-Husi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    321 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8438.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    6004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    1018 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 4012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A franciasali alapja a következőképpen készül: egy tálba szétválasztjuk a tojást, beletesszük a sárgáját.
  2. Majd hozzáadjuk a mustárt, sót, kristálycukrot, citromlevet, ezt kikeverjük, majd lassan csorgotjuk bele az olajat, végül hozzáadjuk a tejfölt, így az alapunk készen is van :)
  3. A mirelit franciasaláta alap zöldségeit és a 2-3 tojást tanácsos az elején feltenni főni és a végén langyosan, kihűlve beletenni, illetve aprítani az alap krémbe.
  4. Az alapba beleszeletelhetjük az almát, a virslit, az uborkát, a főtt tojást, majd beletesszük a főtt zöldségeket (konzerves, üveges zöldségekkel is nagyon finom).
  5. Majd szépen összekeverjük és pár órára a hütőben pihentetjük (nah ez nem szokott nálunk sikerülni, mert amint elkészül rájárunk :))
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9105
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük, ha még több lenne, az is kevés lenne :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...