Francia rumos kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mandula
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
42g rétesliszt152 kcal
-
33g tej19 kcal
-
2 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
4g mazsola11 kcal
-
0g só0 kcal
Az öntethez
A csokimázhoz
Összesen
544
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
250g rétesliszt910 kcal
-
200g tej112 kcal
-
15 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
0g só0 kcal
Az öntethez
-
150g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A csokimázhoz
Összesen
3257
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
19.3g rétesliszt70 kcal
-
15.4g tej9 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
12.7g tojás16 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
1.7g mazsola5 kcal
-
0g só0 kcal
Az öntethez
-
11.6g víz0 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.4g rumaroma0 kcal
-
7.7g sárgabaracklekvár21 kcal
A csokimázhoz
-
1.5g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
3.1g víz0 kcal
Összesen
251
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
544
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.1 g
Zsír
-
Összesen 120.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1985.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 805 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 496.9 g
-
Cukor 268 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 407.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1053 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 1038 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 787 micro
Összesen
3257
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dl tej
-
0.5 tasak instant élesztő
-
2.5 ek cukor
-
3 db tojás
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
5 ek vaj
-
1 marék mazsola
-
1 csipet só
Az öntethez
-
1.5 dl víz
-
15 dkg cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
5 ek sárgabaracklekvár
A csokimázhoz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek cukor
-
5 dkg vaj
-
5 ek víz
Elkészítés
A tésztához
- A tejet 1 ek cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt megfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverünk másfél ek cukrot és egy csipet sót.
- Közepébe ütjük a tojásokat, belecsurgatjuk az élesztős tejet, és kemény munkával szép fényesre dagasztjuk a tésztát. Ha kell, adunk még hozzá lisztet. A végén beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
- Kizsírozott, morzsával meghintett kuglófformába tesszük, és langyos helyen a duplájára kelesztjük (1-1,5 óra).
- Ha megkelt, hideg sütőbe tesszük, bemelegítjük 200 fokra, pár percig így sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletét 170 fokra. Ha nagyon pirul a teteje, fedjük le alufóliával. Tűpróbáig sütjük (kb. 40 percig). Kivesszük, és egy tányérra borítjuk.
- A sütés közben elkészítjük az öntetet: A vizet 5 percig forraljuk a cukorral, a citromhéjjal és a citromlével, majd levesszük a tűzről, és belekeverünk 1 tk rumaromát és 5 ek baracklekvárt. A megsült kuglófot nyakon öntjük vele, hagyjuk, hogy szikkadjon.
- Közben az öntethez a kakaóport összemelegítjük a cukorral és annyi vízzel, hogy összeálljon, sűrűre főzzük, végül levesszük a tűzről, beleolvasztjuk a vajat, és körben rálocsoljuk a kuglófra. Megvárjuk, míg valamennyire megdermed, és langyosan már szépen lehet szeletelni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2557
- Feltöltés dátuma: 2013. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Mandula
35 recept
Két legyet egy csapásra: ezzel a recepttel avattam fel az új kuglófformámat és az új F. Nagy Angéla szakácskönyvemet is. Nem mellesleg lett desszertünk, uzsonnánk, reggelink is.:) Az eredeti verziót egy picit megpiszkáltam, de csak éppen hogy. Nagyon finom, érdemes vele kísérletezni, mert bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában.