r
Nosalty Logó

Francia rumos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandula
Francia rumos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

Összesen 3257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1985.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 3257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet 1 ek cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt megfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverünk másfél ek cukrot és egy csipet sót.
  2. Közepébe ütjük a tojásokat, belecsurgatjuk az élesztős tejet, és kemény munkával szép fényesre dagasztjuk a tésztát. Ha kell, adunk még hozzá lisztet. A végén beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
  3. Kizsírozott, morzsával meghintett kuglófformába tesszük, és langyos helyen a duplájára kelesztjük (1-1,5 óra).
  4. Ha megkelt, hideg sütőbe tesszük, bemelegítjük 200 fokra, pár percig így sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletét 170 fokra. Ha nagyon pirul a teteje, fedjük le alufóliával. Tűpróbáig sütjük (kb. 40 percig). Kivesszük, és egy tányérra borítjuk.
  5. A sütés közben elkészítjük az öntetet: A vizet 5 percig forraljuk a cukorral, a citromhéjjal és a citromlével, majd levesszük a tűzről, és belekeverünk 1 tk rumaromát és 5 ek baracklekvárt. A megsült kuglófot nyakon öntjük vele, hagyjuk, hogy szikkadjon.
  6. Közben az öntethez a kakaóport összemelegítjük a cukorral és annyi vízzel, hogy összeálljon, sűrűre főzzük, végül levesszük a tűzről, beleolvasztjuk a vajat, és körben rálocsoljuk a kuglófra. Megvárjuk, míg valamennyire megdermed, és langyosan már szépen lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2540
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Két legyet egy csapásra: ezzel a recepttel avattam fel az új kuglófformámat és az új F. Nagy Angéla szakácskönyvemet is. Nem mellesleg lett desszertünk, uzsonnánk, reggelink is.:) Az eredeti verziót egy picit megpiszkáltam, de csak éppen hogy. Nagyon finom, érdemes vele kísérletezni, mert bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...