Francia rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
580
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
1000g sárgarépa365 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
500g tej280 kcal
-
500g víz0 kcal
-
60g rizsliszt220 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3463
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
34.2g burgonya20 kcal
-
22.8g sárgarépa8 kcal
-
1g vöröshagyma0 kcal
-
11.4g darált sertéshús21 kcal
-
11.4g tej6 kcal
-
11.4g víz0 kcal
-
1.4g rizsliszt5 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
2.3g sajt8 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
78
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1186.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 454.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1326 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 5158 micro
-
β-karotin 12303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 398 micro
Összesen
580
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 179.8 g
Zsír
-
Összesen 140.5 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 527 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7116.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1910 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 537 mg
-
Foszfor 2594 mg
-
Nátrium 1901 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2725 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7958 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 520 micro
-
α-karotin 30945 micro
-
β-karotin 73815 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 2389 micro
Összesen
3463
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 706 micro
-
β-karotin 1684 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékony karikákra vágjuk. (Én káposztagyalut szoktam használni, ezzel csinálom az uborkasalit is.)
- A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és együtt megpirítjuk. Sót, borsot, majorannát és 1 aprított fokhagymagerezdet teszünk bele ízesítés gyanánt.
- A répát nyersen nagyon vékonyra vágjuk (ezt is a káposztagyaluval szeleteltem).
- Elkészítjük a besamell mártást: A vizet és 250 ml tejet elkezdünk forralni. 250 ml tejet jó csomómentesre keverjük a liszttel, és amikor forr a vizes tej, hozzáöntjük a lisztes tejet. Sűrűre főzzük, az sem baj, ha egy kicsit folyós. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával és a 3 összenyomott fokhagymagerezddel (nekem 4 kk só, 2 kk őrölt feketebors és 1 ek majoranna).
- A kiolajozott tepsibe belehelyezzük a krumplinak a ¾-ét, picit sózzuk, borsozzuk, erre a darált hús kerül és meglocsoljuk a besamell mártás 1/3-ával. Ezt befedjük a répaszeletekkel, majd a legtetejére rakosgatjuk a krumpli maradékát.
- Leöntjük a besamellel, hideg sütőbe tesszük és 45 percig sütjük 200 fokon. 45 perc után kivesszük, megkenjük a tejföllel és megszórjuk sajttal. Még 15 percig visszatesszük 220 fokra addig, amíg megpirul a teteje.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 25X40
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21145
- Feltöltés dátuma: 2011. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Fincsi, laktató és egyszerű elkészíteni. Nem utolsó szempont, hogy előző nap is össze lehet rakni, másnap csak be kell dobni a sütőbe.