r
Nosalty Logó

Francia rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Francia rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    5158 micro
  • β-karotin
    12303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7116.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1910 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2594 mg
  • Nátrium
    1901 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2725 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7958 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73815 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 3463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    706 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékony karikákra vágjuk. (Én káposztagyalut szoktam használni, ezzel csinálom az uborkasalit is.)
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és együtt megpirítjuk. Sót, borsot, majorannát és 1 aprított fokhagymagerezdet teszünk bele ízesítés gyanánt.
  3. A répát nyersen nagyon vékonyra vágjuk (ezt is a káposztagyaluval szeleteltem).
  4. Elkészítjük a besamell mártást: A vizet és 250 ml tejet elkezdünk forralni. 250 ml tejet jó csomómentesre keverjük a liszttel, és amikor forr a vizes tej, hozzáöntjük a lisztes tejet. Sűrűre főzzük, az sem baj, ha egy kicsit folyós. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával és a 3 összenyomott fokhagymagerezddel (nekem 4 kk só, 2 kk őrölt feketebors és 1 ek majoranna).
  5. A kiolajozott tepsibe belehelyezzük a krumplinak a ¾-ét, picit sózzuk, borsozzuk, erre a darált hús kerül és meglocsoljuk a besamell mártás 1/3-ával. Ezt befedjük a répaszeletekkel, majd a legtetejére rakosgatjuk a krumpli maradékát.
  6. Leöntjük a besamellel, hideg sütőbe tesszük és 45 percig sütjük 200 fokon. 45 perc után kivesszük, megkenjük a tejföllel és megszórjuk sajttal. Még 15 percig visszatesszük 220 fokra addig, amíg megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25X40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21145
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fincsi, laktató és egyszerű elkészíteni. Nem utolsó szempont, hogy előző nap is össze lehet rakni, másnap csak be kell dobni a sütőbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...