r
Nosalty Logó

Francia omlett tejszínes gombával

A kis gasztronauta
Francia omlett tejszínes gombával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az omletthez

A tejszínes gombamártáshoz

459
Kalória
26.1g
Fehérje
10.3g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
336.2g
Víz
599.3g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az omletthez

A tejszínes gombamártáshoz

Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az omletthez

A tejszínes gombamártáshoz

Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az omletthez

A tejszínes gombamártáshoz

Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    672.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2712 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Az omletthez

  1. A tojásokat egy tálba felütjük, és a tejszínnel jó alaposan felverjük. Ízlés szerint sózzuk, illetve borsozzuk.
  2. Egy 18cm-es serpenyőben habzásig hevítjük a vajat, és beleöntjük a felvert tojásokat, majd az egyik oldalát készre sütjük, ezután óvatosan félbehajtjuk, és alacsonyabb hőfokon készre sütjük.
  3. A gombákat folyó víz alatt átmossuk az esetleges szennyeződésektől, és vékonyan felszeleteljük.
  4. Egy másik serpenyőben diónyi vajat hevítünk, és átfuttatjuk rajta a szintén szeletekre vágott fokhagymát, majd rádobjuk a gombát és addig pirítjuk, amíg az alatta keletkező folyadék teljesen eltűnik. Felöntjük tejszínnel, egyet forralunk rajta, és elzárjuk alatta a lángot. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlevet csepegtetünk rá.
  5. Az omlettet óvatosan egy tálba csúsztatjuk, és gazdagon megöntözzük tejszínes gombával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p

Nagyon finom napindító étel, kicsit ráérősebb hétvégi reggelekre. 

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...