r
Nosalty Logó

Francia krumpli Fahéj konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Francia krumpli Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1617 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    2287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1617 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyers krumplit meghámozzuk, és vékony (3-5 mm) karikákra vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, a sóval, borssal, szerecsendióval, s mindezt jól összeforgatjuk a krumplival.
  3. Egy mélyebb tűzálló tálba halmozzuk.
  4. Fóliával letakarva sütjük 45 percig, majd a fóliát levéve a krumplit megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe még 15 percre, hogy a sajt jól ráolvadjon.
  5. A sütőből kivéve legalább 10 percig állni hagyjuk, hogy a krumpli a maradék szaftot is magába szívja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1213
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 188
  • Össznézettség: 157951
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Ajánló

Ez tulajdonképpen egy köret, sült-és bundázott húsok mellé nagyon finom, mert nem száraz. De önálló fogásként is megállja a helyét, egy kis zöld salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nyaralás, akkor ücsörgés a gyönyörű teraszon, grillezés, és abbahagyhatatlan beszélgetések a barátnőmmel. Ez már menetrendszerű, ha évente egyszer eljutunk hozzájuk abba a csodálatos, messzi városba. Mint mindig, most is a férfiak sütik a húst, a nők (vagyis mi) készítjük a köretet. Azaz készítenénk, ha bele nem feledkeznénk már megint a dumcsiba. Megsült a hús, jöhettek! -halljuk kintről, és mi nagy szemeket meresztve összenézünk, hogy hoppá, a köret meg még sehol. Barátnőm fejéből pattan először a szikra, csináljunk akkor gyorsan francia krumplit. Csak úgy serpenyőben, ne vacakoljunk a sütővel. Sose lesz kész - gondolom, miközben szélsebesen darabolom a hozzávalót, hiszen volt már egyszer egy szerencsétlen próbám ezzel az étellel, amikor is sehogy sem akaródzott neki átsülnie. De mi térülünk-fordulunk, és hipp-hopp, már visszük is a teraszon megterített asztalra a fenséges francia krumplit, a fenséges grillezett hús mellé. A fiúk észre se veszik a késést, hiszen ők is jól elbeszélgettek közben. A krumpli tehát isteni lett. (Természetesen a husi is.) Azóta már többször készítettem (persze sütőben, mert úgy azért kényelmesebb), s külön érdeme, hogy mindig eszembe juttatja a nyarat, a szülővárosomat, de főképp a barátnőmékkel töltött szép napokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...