r
Nosalty Logó

Francia karfiolkrémleves

Petra
Francia karfiolkrémleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

283
Kalória
10.6g
Fehérje
7.8g
Szénhidrát
22g
Zsír
159.2g
Víz
70.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5722.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    4399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    637 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 1126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű lábasban az apróra vágott hagymát és a felszeletelt zellerszárakat vajon néhány percig pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a babérleveleket, a kakukkfüvet, mustárt és felöntjük a csirke alaplével.
  3. Felforraljuk, és alacsonyabbra véve a lángot, addig főzzük, míg a karfiol megpuhul.
  4. Botmixerrel vagy robotgép segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, a szerecsendiót, majd sóval és borssal ízesítjük.
  5. Végül újra felforraljuk a levest, majd azonnal tálaljuk: tányérokba merjük és két szelet Brie sajtot teszünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p

A karfiol elkészítésének e módja hihetetlenül élvezhető dimenzióba emeli a számomra egyébként unalmas ízét. Készült A francia piac c. könyv alapján.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...