Francia gyümölcsös pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sienne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
33g rétesliszt121 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g tejföl7 kcal
Feltét
-
42g sárgabarack19 kcal
-
4g búzadara14 kcal
-
3g mandula20 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
442
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
200g rétesliszt728 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Feltét
-
250g sárgabarack112 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
2651
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
22.8g rétesliszt83 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
14.2g vaj102 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
Feltét
-
28.4g sárgabarack13 kcal
-
2.7g búzadara10 kcal
-
2.3g mandula13 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
302
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
442
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 154.4 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2793.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 1684 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.1 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 364.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1459 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 1214 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 2807 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
2651
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Tészta
Feltét
-
25 dkg sárgabarack (bármilyen idénygyümölcsből jó, legjobb sárgabarackból, szilvából, meggyből, almából vagy vegyesen)
-
5 ek cukor
-
1 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha ragacsos, kis lisztet teszünk még hozzá, ha nem áll össze, mert száraz, kis tejfölt adunk még hozzá.
- A tésztát 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.
- Sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütéssel.
- Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, és rögtön a papíron kerek tésztát nyújtunk, akkorát, amekkora egy 32 cm-es kerek tepsibe belefér úgy, hogy a széleit az oldalfalra tudjuk simogatni.
- Sütőpapírral együtt a tésztát a tepsibe fektetjük, a kilógó részeket vagy levágjuk, vagy visszapödörjük.
Feltét
- A tésztára szórjuk a grízt és a darált mandulát vagy diót, megszórjuk vaníliás cukorral és 2 evőkanál kristálycukorral.
- Egyenletesen beterítjük a tésztát a megmosott, darabolt gyümölccsel úgy, hogy a gyümölcsök vágásfelülete felfelé legyen. A tejszínt vékony sugárban a tésztára, a gyümölcs alá folyatjuk úgy, hogy egyenletesen elterüljön a gyümölcsök alatt, de a gyümölcs teteje ne legyen tejszínes. (A közökbe több helyen keveset csorgatunk.)
- A gyümölcsök tetejét kevés fahéjjal, majd 3-4 evőkanál kristálycukorral egyenletesen megszórjuk
- Sütő középső rácsán 180-200 fokon 25-30 percig sütjük. Amikor megsült, rácsra téve hagyjuk kicsit kihűlni, de igazából melegen, frissen a legjobb. Akinek nem elég édes, vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórhatja. Vaníliás öntettel vagy fagylalttal is fel lehet turbózni
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2594
- Feltöltés dátuma: 2014. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sienne
16 recept
Tipikus süteménye a francia és svájci konyhának. Mindenféle idénygyümölcs feltéttel készül, együtt sült gyümölccsel (sárgabarack, szilva, alma, körte, cseresznye, meggy esetén), de van olyan változata is, mikor a tésztát előre un. vak-sütéssel elkészítik (kavicsokkal, golyókkal, szárazbabbal feltöltve, hogy megmaradjon a "medence" formája), majd vaníliakrémmel, pudinggal vékonyan megkenik, és a nyers gyümölcsöt (eper, málna) a tetejére rendezik, porcukorral megszórják. Most a hagyományos, a tésztával együtt sütött pite receptjét írom le.