r
Nosalty Logó

Francia foszlós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Francia foszlós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta elkészítése

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 1133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta elkészítése

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 6804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta elkészítése

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    479.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8703.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2804 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    2885 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    539 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    822 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 6804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Diós töltelék

Mákos töltelék

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Kézmeleg kefirben elkeverünk 3 ek. lisztet, cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk kb. fél órára.
  2. Amíg felfut az élesztő, addig elmorzsoljuk a puha vajat a liszttel (ne használjuk fel az összes lisztet, mert a nyújtásnál még kelleni fog). Ez kb. 10 perc.
  3. A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük a vajas liszthez, és szépen összedolgozzuk.
  4. Egészen addig dagasztjuk, amíg a tészta nem válik el az edény falától.
  5. Hagyjuk az edényben, borítsuk le fóliával az edényt, és tegyük a hűtőbe.
  6. Másnap (vagy akár napok múlva), a hűtőből kivéve, már használhatjuk is. A lényeg, hogy a töltelék már legyen kész, mikor a tésztát elővesszük.
  7. A betöltést követően meleg helyen pihentessük 20-30 percet, utána süthetjük. Félidőben megkenhetjük egy tojással. (Én 25 percet sütöttem 180 fokon.)

Diós töltelék

  1. Diós töltike: 15 dkg darált diót (én egy nénikétől vettem frissen a piacon még aznap) keverjük el a vajjal, cukorral és a sajtkrémmel. Adjuk hozzá a mazsolát, ha ráérünk, rumba áztathatjuk. Fahéj is mehet bele, ki hogy szereti.
  2. Mákos töltike: Vízben vagy tejben főzzük, adjuk hozzá a mazsolát és a cukrot, valamint a reszelt citromhéjat.
  3. Tésztát nyújtsuk ki kb 1 cm vastag téglalap alakúra. Vágjuk ketté hosszában. (2 rúd készül ebből a mennyiségből.) Tegyünk tölteléket mindkét tésztacsíkra (kenjük le az egészet), majd tekerjük fel őket, mint a bejglit. Vágjunk le belőle 2-3 centis szeleteket, majd meleg helyen hagyjuk, hogy a tészta picit magához térjen.
  4. Ízlés szerint variálhatjuk a töltelékeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7012
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy hűtőben keleszthető tészta: este elkészítjük, délelőtt süthetjük is. Akár napokig eltartható a hűtőben, s ha kell, elővesszük. Óriási segítség. Kívül ropogós, belül puha.

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Diós töltelék

Mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...