r
Nosalty Logó

Francia diótorta

nyihaj
Francia diótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

295
Kalória
6.5g
Fehérje
26.5g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
20.6g
Víz
84g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
16.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3543 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    230.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3205.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    317.7 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 3543 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk, a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a rumot is hozzáadjuk, egyneművé keverjük.
  4. A puha vajat elkeverjük a kukoricaliszttel (nekem ez 10 dkg-nyi vajjal se jött össze, így pár ek cukros tojássárgáját tettem hozzá).
  5. A cukros tojássárgájához adjuk a lisztes vajat, és egyneművé keverjük.
  6. A tojásfehérjehab harmadával lazítjuk a tojássárgás-lisztes masszát.
  7. A darált dióban elkeverjük a szódabikarbónát - majd felváltva a tojásfehérjehabbal -, a tojássárgás-lisztes masszához keverjük. A habot nagy mozdulatokkal, óvatosan - mint a piskótánál -, hogy ne nagyon törjön a hab össze.
  8. A kész tésztát a tortaformába (nekem 26 cm átmérőjű van) simítjuk és az előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  9. A megsült tortát kivesszük a formából, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tetejét megkenjük 3 ek-nyi lekvárral, diószemekkel díszítjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük. Pillekönnyű tésztája van!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Apukám egy halom szakácskönyvvel látott el, az egyik Bártfai Laci bácsié. Ebben leltem ezt a receptet, amit a meleg enyhülésével megsütöttünk a lányommal. Diót nem volt kedvem darálni, így összeöntöttünk mindenféle maradék darált diót, mandulát és mogyorót - lehet legközelebb is így teszek, mert a mogyoró nagyon finom benne! Tortaalapnak is tökéletes, csokis vagy gesztenyés krémmel is el tudom képzelni! Nálunk csak a felére került lekvár, a másik fele natúr maradt, hogy a fiaim vaníliamártással tudják enni. :) Egészen könnyű, piskóta puhaságú tésztája van!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...