r
Nosalty Logó

Francia diótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nyihaj
Francia diótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

295
Kalória
6.5g
Fehérje
26.5g
Szénhidrátok
19.2g
Zsír
20.6g
Víz
84g
Koleszterin
2g
Rost
16.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3543 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    230.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3205.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 3543 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk, a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a rumot is hozzáadjuk, egyneművé keverjük.
  4. A puha vajat elkeverjük a kukoricaliszttel (nekem ez 10 dkg-nyi vajjal se jött össze, így pár ek cukros tojássárgáját tettem hozzá).
  5. A cukros tojássárgájához adjuk a lisztes vajat, és egyneművé keverjük.
  6. A tojásfehérjehab harmadával lazítjuk a tojássárgás-lisztes masszát.
  7. A darált dióban elkeverjük a szódabikarbónát - majd felváltva a tojásfehérjehabbal -, a tojássárgás-lisztes masszához keverjük. A habot nagy mozdulatokkal, óvatosan - mint a piskótánál -, hogy ne nagyon törjön a hab össze.
  8. A kész tésztát a tortaformába (nekem 26 cm átmérőjű van) simítjuk és az előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  9. A megsült tortát kivesszük a formából, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tetejét megkenjük 3 ek-nyi lekvárral, diószemekkel díszítjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük. Pillekönnyű tésztája van!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Apukám egy halom szakácskönyvvel látott el, az egyik Bártfai Laci bácsié. Ebben leltem ezt a receptet, amit a meleg enyhülésével megsütöttünk a lányommal. Diót nem volt kedvem darálni, így összeöntöttünk mindenféle maradék darált diót, mandulát és mogyorót - lehet legközelebb is így teszek, mert a mogyoró nagyon finom benne! Tortaalapnak is tökéletes, csokis vagy gesztenyés krémmel is el tudom képzelni! Nálunk csak a felére került lekvár, a másik fele natúr maradt, hogy a fiaim vaníliamártással tudják enni. :) Egészen könnyű, piskóta puhaságú tésztája van!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!