Francia diótorta
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
29.9g tojás38 kcal
-
27.1g dió178 kcal
-
16.3g cukor63 kcal
-
1.7g rum4 kcal
-
10.9g kukoricaliszt39 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
8.7g sárgabaracklekvár24 kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 230.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 126 g
-
Koleszterin 1008 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3205.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 521 mg
-
Foszfor 1603 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317.7 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 247.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 732 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 531 micro
-
Kolin: 835 mg
-
Retinol - A vitamin: 723 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1246 micro
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Hozzávalók
-
5 db tojás
-
15 dkg cukor
-
2 ek rum
-
10 dkg kukoricaliszt
-
5 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 csipet szódabikarbóna
-
4 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A sütőt bekapcsoljuk, a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a rumot is hozzáadjuk, egyneművé keverjük.
- A puha vajat elkeverjük a kukoricaliszttel (nekem ez 10 dkg-nyi vajjal se jött össze, így pár ek cukros tojássárgáját tettem hozzá).
- A cukros tojássárgájához adjuk a lisztes vajat, és egyneművé keverjük.
- A tojásfehérjehab harmadával lazítjuk a tojássárgás-lisztes masszát.
- A darált dióban elkeverjük a szódabikarbónát - majd felváltva a tojásfehérjehabbal -, a tojássárgás-lisztes masszához keverjük. A habot nagy mozdulatokkal, óvatosan - mint a piskótánál -, hogy ne nagyon törjön a hab össze.
- A kész tésztát a tortaformába (nekem 26 cm átmérőjű van) simítjuk és az előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
- A megsült tortát kivesszük a formából, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tetejét megkenjük 3 ek-nyi lekvárral, diószemekkel díszítjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük. Pillekönnyű tésztája van!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 439
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 40004
- Feltöltés dátuma: 2012. július 17.
Ajánló
A lekvár savanykássága nekem nagyon finom hozzá. Más piros-savanykás lekvár is illik hozzá: áfonya, szeder... :) De tölthető csokis-, vaníliás-, gesztenyés krémmel is... Feltétlenül ki kell próbálni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Apukám egy halom szakácskönyvvel látott el, az egyik Bártfai Laci bácsié. Ebben leltem ezt a receptet, amit a meleg enyhülésével megsütöttünk a lányommal. Diót nem volt kedvem darálni, így összeöntöttünk mindenféle maradék darált diót, mandulát és mogyorót - lehet legközelebb is így teszek, mert a mogyoró nagyon finom benne! Tortaalapnak is tökéletes, csokis vagy gesztenyés krémmel is el tudom képzelni! Nálunk csak a felére került lekvár, a másik fele natúr maradt, hogy a fiaim vaníliamártással tudják enni. :) Egészen könnyű, piskóta puhaságú tésztája van!