r
Nosalty Logó

Francia briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Francia briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 964 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 3858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 964 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    236.7 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4679.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2317 micro
Összesen 3858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A muffin formákat, vagy a kosárka formákat kivajazzuk.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  3. Olvasszuk fel a vajat (ne legyen forró, csak kellemes kézmeleg).
  4. Az felfuttatott élesztőt, olvadt vajat a liszthez öntjük, és a 4 tojással, és a sóval begyúrjuk (a vajnak köszönhetően könnyen el fog válni az edény falától).
  5. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát kb 2/3-ad 1/3-ad arányban elosztjuk (nálam a nagyobb adag tészta kb. 660-680 g volt).
  7. A kis és nagy adag tésztát is 20 db-ra osztjuk, ésgömbölyítjük őket.
  8. A nagyobbakat a formába rakjuk, majd az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe.
  9. A tésztát megkenjük vékonyan a tojással, és a kisebb golyóbisokat a formában lévő tésztára ültetjük.
  10. Begyújtjuk a sütőt.
  11. A briósunk egész felületét megkenjük tojással, és 10 percig kelesztjük.
  12. Megsütjük, és a megsült briósokat sütőkesztyű segítségével óvatosan kiszedjük a formákból, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8259
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia briós
Skorpió 49 recept

A briós formája tetszett meg nagyon. Ezt a sütit is a Házi cukrászat című könyvből néztem ki. Mi házi körte lekvárral fogyasztottuk tea kíséretében, de bármilyen lekvárral vagy vajjal finom lehet.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...