Francia briós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
415 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
8g tej4 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g só0 kcal
A kenéshez
-
14g tojás17 kcal
A forma kikenéséhez
-
13g vaj90 kcal
Összesen
964
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1169.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 76.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 524 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 516 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
964
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 84 g
Zsír
-
Összesen 236.7 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4679.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 631 mg
-
Foszfor 2255 mg
-
Nátrium 1185 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 383.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 307.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2097 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 924 mg
-
Retinol - A vitamin: 2065 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2317 micro
Összesen
3858
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A muffin formákat, vagy a kosárka formákat kivajazzuk.
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
- Olvasszuk fel a vajat (ne legyen forró, csak kellemes kézmeleg).
- Az felfuttatott élesztőt, olvadt vajat a liszthez öntjük, és a 4 tojással, és a sóval begyúrjuk (a vajnak köszönhetően könnyen el fog válni az edény falától).
- A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük.
- A megkelt tésztát kb 2/3-ad 1/3-ad arányban elosztjuk (nálam a nagyobb adag tészta kb. 660-680 g volt).
- A kis és nagy adag tésztát is 20 db-ra osztjuk, ésgömbölyítjük őket.
- A nagyobbakat a formába rakjuk, majd az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe.
- A tésztát megkenjük vékonyan a tojással, és a kisebb golyóbisokat a formában lévő tésztára ültetjük.
- Begyújtjuk a sütőt.
- A briósunk egész felületét megkenjük tojással, és 10 percig kelesztjük.
- Megsütjük, és a megsült briósokat sütőkesztyű segítségével óvatosan kiszedjük a formákból, és hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8259
- Feltöltés dátuma: 2012. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Skorpió
49 recept
A briós formája tetszett meg nagyon. Ezt a sütit is a Házi cukrászat című könyvből néztem ki. Mi házi körte lekvárral fogyasztottuk tea kíséretében, de bármilyen lekvárral vagy vajjal finom lehet.