Főzött sajtos tallérok
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
537
kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
2150
kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1619.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 958 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
537
kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.2 g
Zsír
-
Összesen 127 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 897 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6479.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1335 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 1063 mg
-
Nátrium 3833 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 215.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
2150
kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 807.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet és a vajat együtt felforraljuk. Levesszük a tűzről, megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük, úgy hogy egymasszát kapjunk. Ezt hagyjuk kihűlni.
- A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokkal együtt a kihűlt masszához és jól összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk belőle éselőmelegített sütőben180 fokonaddig sütjük, amíg ateteje szépen megpirul. (Nem szabad túlsütni, mert kiszárad.)
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 382
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 71938
- Feltöltés dátuma: 2008. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Van Budapesten a Király utcában egy jó kis cukrászda, ahol felfedeztük a főzött sajtos pogácsát. Sajnos legtöbbször már elfogy, mire szombat délután odaérünk, ezért is kerestem az interneten ezt a receptet. Végül több recept alapján alakult ki az enyém, ami ízre nagyon hasonló a cukiéhoz, de formára inkább tallérok lettek.