Főtt-sült pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
896
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
3583
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1925.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 971 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 98.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 529 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
896
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127 g
Zsír
-
Összesen 218.3 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1801 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7703.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 1774 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1631 mg
-
Nátrium 3885 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 394.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 311 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 1083 mg
-
Retinol - A vitamin: 2116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1762 micro
Összesen
3583
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megfelelő nagyságú edényben a tejet a vajjal felforraljuk, megsózzuk, majd beleszórjuk a lisztet és folyamatosan kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától(kb. 1 perc).
- A tűzről levesszük és 10 perc hűlés után 6 db. tojást egyenként beledolgozzuk. FONTOS, hogy 1-1 tojással addig keverjük a tésztát, amíg teljesen sima (egynemű) massza lesz, csak utána adjuk hozzá a másik tojást.
- A reszelt sajtot is beledolgozzuk. Majd vizes kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formálunk belőle (ezt a tésztát nem lehet nyújtani).
- Margarinnal kikent meglisztezett tepsibe rakosgatjuk egymástól 3 centi távolságra, ellapítjuk, pogácsa alakúra formázzuk és egy felvert tojással megkenjük
- Előmelegített sütőben 200 C fokon készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X20X6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3679
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.
Ajánló
Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Valami különlegesre vágytam.