Főtt paprikasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
vicsys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
57
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
57
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
45.5g zöldpaprika7 kcal
-
4.5g cukor18 kcal
-
4.5g ecet1 kcal
-
45.5g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
26
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 186.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
57
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 186.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
57
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
26
kcal
Hozzávalók
-
1 dl víz
-
15 szem fekete bors
-
2 db babérlevél
-
1 csipet só
Elkészítés
- A paprikát kicsumázzuk, és hosszában félbevágjuk.
- A félbevágott paprikákat 1 cm széles szeletekre vágjuk.
- Egy kisebb edénybe elkészítjük az alaplevet, és belerakjuk a fűszereket.
- Belerakjuk a paprika szeleteket, és kis lángon fedő alatt 15 percig főzzük.
- A tűzről levéve a saját levében hagyjuk kihűlni.
- Szobahőmérsékleten vagy behűtve tálaljuk.
- Elkészítettem: 250 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2834
- Feltöltés dátuma: 2013. március 27.
Ajánló
Mindenféle húsétel kiváló kísérője lehet, mivel ez egy savanyúság. Lecsöpögtetve, zsíros kenyérrel is isteni! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vicsys
13 recept
Gyermekkorom óta készítette édesanyám a paprikasalátát, akitől a receptet tanultam. Nagyon ízletes savanyúság. Készíthető vegyesen is, többféle paprikából. Aki szereti a csípős savanyúságokat, főzhet az alaplébe szárított erős paprikát, vagy karikázhat hozzá hegyes erős paprikát is. Hűtőben 1-2 napig eláll a saját levében, és közben jól összeérnek az ízek.