Főtt hús rizzsel fokhagymaszószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
50g csirke73 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
35g csemegekukorica30 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g tej28 kcal
-
53 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
478
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g csirke292 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
140g csemegekukorica120 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g tej112 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1907
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
16.7g csirke24 kcal
-
16.7g rizs60 kcal
-
11.7g csemegekukorica10 kcal
-
13.3g sárgarépa5 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
16.7g főzőtejszín22 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
18 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
160
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 135.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1243 micro
-
β-karotin 2978 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
478
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 75.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2185.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 613 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 543.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1451 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 568 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 4974 micro
-
β-karotin 11910 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1277 micro
Összesen
1907
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 415 micro
-
β-karotin 993 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
2 db sárgarépa
-
2 dl főzőtejszín
-
2 dl tej
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- A levesből kivett főtt húst hagyjuk lecsöpögni, majd vékony csíkokra szedjük.
- A rizst megfőzzük, a répát apró kockákra vágjuk, és azt is megfőzzük külön.
- Közben elkészítjük a fokhagymás szószt. A fokhagymacikkeket megtisztítjuk, és 2 evőkanál olajon, lassú tűzön halvány barnára sütjük egy nagyobb serpenyőben. Ezután olajjal együtt beleöntjük a turmixba, ráöntjük a tejszínt, a tejet, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy evőkanál lisztet (ez kihagyható, ha tej helyett is tejszínt öntünk rá), és turmixolunk egyet.
- Kiöntjük egy kisebb lábasba, és sűrűsödésig főzzük, majd félretesszük.
- A serpenyőben, melyben a fokhagyma pirult, kevés olajon megpirítjuk a húsdarabkákat, de ne száradjon ki! Kevés sült csirke fűszerrel meg lehet közben szórni.
- A húsra ráöntjük a rizst, a répát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a fokhagymás szószt is. Mindezt még a tűz fölé tesszük, ott forgatjuk össze az egészet, csak utána vesszük le a tűzről.
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14829
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.
Ajánló
Nagyon szeretem, ha provencei fűszerkeverékkel szórom meg a tetejét, de a gyerekeink nem szeretik, így csak a miénket szoktam. Azonban lehet rá apróra vágott petrezselymet szórni, illetve lehet keverni bele zöldborsót is, akkor kicsit borsosabbra lehet csinálni a fokhagymaszószt, hogy ne legyen olyan édes együtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szereti a család a húslevest valamilyen csirkehúsból, azonban a főtt húst ritkán esszük meg belőle úgy főve. Korábban csak megsütöttem a sűtőben, készítettem hozzá sült/főtt krumplit, de ez egy idő után unalmassá vált. Így találtam ki a most leírt étket, legalábbis jelenleg maradék főtt húsból ez a sláger nálunk! :)