r
Nosalty Logó

Főtt hús rizzsel fokhagymaszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Főtt hús rizzsel fokhagymaszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    2978 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    4974 micro
  • β-karotin
    11910 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 1907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    993 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A levesből kivett főtt húst hagyjuk lecsöpögni, majd vékony csíkokra szedjük.
  2. A rizst megfőzzük, a répát apró kockákra vágjuk, és azt is megfőzzük külön.
  3. Közben elkészítjük a fokhagymás szószt. A fokhagymacikkeket megtisztítjuk, és 2 evőkanál olajon, lassú tűzön halvány barnára sütjük egy nagyobb serpenyőben. Ezután olajjal együtt beleöntjük a turmixba, ráöntjük a tejszínt, a tejet, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy evőkanál lisztet (ez kihagyható, ha tej helyett is tejszínt öntünk rá), és turmixolunk egyet.
  4. Kiöntjük egy kisebb lábasba, és sűrűsödésig főzzük, majd félretesszük.
  5. A serpenyőben, melyben a fokhagyma pirult, kevés olajon megpirítjuk a húsdarabkákat, de ne száradjon ki! Kevés sült csirke fűszerrel meg lehet közben szórni.
  6. A húsra ráöntjük a rizst, a répát, összeforgatjuk, majd ráöntjük a fokhagymás szószt is. Mindezt még a tűz fölé tesszük, ott forgatjuk össze az egészet, csak utána vesszük le a tűzről.
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14826
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Ajánló

Nagyon szeretem, ha provencei fűszerkeverékkel szórom meg a tetejét, de a gyerekeink nem szeretik, így csak a miénket szoktam. Azonban lehet rá apróra vágott petrezselymet szórni, illetve lehet keverni bele zöldborsót is, akkor kicsit borsosabbra lehet csinálni a fokhagymaszószt, hogy ne legyen olyan édes együtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szereti a család a húslevest valamilyen csirkehúsból, azonban a főtt húst ritkán esszük meg belőle úgy főve. Korábban csak megsütöttem a sűtőben, készítettem hozzá sült/főtt krumplit, de ez egy idő után unalmassá vált. Így találtam ki a most leírt étket, legalábbis jelenleg maradék főtt húsból ez a sláger nálunk! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...