r
Nosalty Logó

Fóti gesztenyés kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Fóti gesztenyés kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 736 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 736 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól gyúrható-nyújtható állagú, de nem ragadós tésztát kapjunk. Egy éjszakára, de legalább néhány órára hűvösre tesszük pihenni.
  2. A töltelékhez a tojásfehérjéket felverjük, majd összekeverjük a gesztenyemasszával. (Nem baj, ha összetörik.) Ízlés szerint cukorral és rummal ízesítjük a tölteléket.
  3. A tésztát 5 részre osztjuk, majd a részeket egymás után körré nyújtjuk.
  4. A köröket 8 cikkre vágjuk, minden cikk szélesebb végébe masszát kanalazunk, és onnan indulva kiflikké tekerjük őket.
  5. Összesen 40 kiflink lesz, melybe valószínűleg nem elég a töltelék. Nekem 30 kiflire futotta a massza (ne spóroljunk vele!), a maradékba jó sűrű szilvalekvárt töltöttem.
  6. A kifliket megkenjük tojással vagy tejjel, majd egymás mellé sorakoztatva, forró sütőben megsütjük őket. (Kb. 20 perc/tepsi.) Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17718
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A Dédi-féle omlós mákos-diós kifliknél már emlegettem a fóti tésztát, de mint kiderült, az a tészta nem ez a tészta :) A lényeg, hogy a Dédi-féle kiflik margarinos, frissen finom, de állítólag hamar kiszáradó tésztával készülnek (nem emlékszem száraz kiflikre, biztos hamar elfogytak...), míg ez, a Dédi fóti nászasszonyától származó tészta hosszasan olyan marad, mint új korában. Édesanyám azért is a fótira esküszik, mert sokkal vékonyabbra lehet nyújtani, ami töltelékpárti családunkban nagy előny. A tölteléket meg lehet variálni ízlés szerint, természetesen ebbe a zsíros tésztába is kerülhet dió vagy mák. Első karácsonyi szüneti receptem! Hazajöttem Durham-ből egy hónapra, átvettem abszolút a háztartást elfoglalt édesanyámtól, volt karácsonykor bejgli, ehhez hasonló kókuszos kocka, Anikó-féle nagyon finom kéksajtos hal, meg aszalt szilvás csirke. Annyira finom itthon minden, hogy nem tudok betelni vele! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...