r
Nosalty Logó

Foszlós kalácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Foszlós kalácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4430.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    2610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 2756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük (kétféle liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, olaj, cukor, só, van. cukor, citromhéj, kefir, felfuttatott élesztő).
  3. A tejet a kezünk ügyébe helyezzük. Robotgéppel elkezdjük kidolgozni a tésztát, közben folyamatosan adunk hozzá tejet. Annyi tejet adjunk fokozatosan, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, ez kb. 3-4 percet vesz igénybe. Akkor jó, amikor a tészta elválik az edénytől, és szép hólyagos.
  4. Letakarva langyos helyen kétszeresére kelesztjük. Ez kb. 1 óra.
  5. Ha megkelt a tésztánk lisztezett deszkára borítjuk, és kicsit átgyúrjuk, majd kisebb kalácsokat készítünk belőle. Természetesen lehet belőle a szokásos fonott kalács is, ebből az adagból 2 db szép kalácsunk lehet.
  6. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük, és kicsit pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4675
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 24.

Ajánló

Vajjal és lekvárral... vagy mézzel megkenve... egy pohár tejjel isteni reggeli, vagy vacsora lehet... :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiamnak mutattam meg, hogyan kell kis kalácskákat fonni... meg persze a kalács tésztáját is együtt készítettük... :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...