Forgácsfánk lekvárhabbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
A fánkhoz
-
83g finomliszt303 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
3g rum6 kcal
A lekvárhabhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
42g lekvár/ dzsem116 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
33g víz0 kcal
-
2g porcukor9 kcal
Összesen
743
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
A fánkhoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
16g rum37 kcal
A lekvárhabhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
250g lekvár/ dzsem695 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
200g víz0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
4461
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
A fánkhoz
-
28g finomliszt102 kcal
-
11.2g tejföl22 kcal
-
6.7g tojássárgája22 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.9g rum2 kcal
A lekvárhabhoz
-
13.4g tojásfehérje7 kcal
-
14g lekvár/ dzsem39 kcal
-
12.6g cukor49 kcal
-
11.2g víz0 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Összesen
250
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 127.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
743
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.6 g
Zsír
-
Összesen 76 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2866.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1244 mg
-
Nátrium 619 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 828 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 765.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 705 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 1103 mg
-
Retinol - A vitamin: 687 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1411 micro
Összesen
4461
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A fánkhoz
-
2 dl tejföl
-
6 db tojássárgája
-
2 ek cukor
-
2 ek rum
A lekvárhabhoz
-
6 db tojásfehérje
-
22.5 dkg cukor
-
2 dl víz
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A fánkhoz
- Fánk:
- A tojások sárgáját a tejföllel, a liszttel 2 evőkanál cukorral, és két evőkanál rummal összegyúrjuk.
- 30 percig pihentetjük.
- Levestészta vékonyságúra nyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk.
- A közepén kétszer bevágjuk, és forró olajban kisütjük.
- Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
- Lekvárhab:
- A cukorból a vízzel szirupot főzünk. Addig főzzük, amíg hólyagosodni kezd.
- A szirupból egy keveset tányérra cseppentünk, ha hűlés után formálható, akkor jó, ha nem, még főzni kell.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, beletesszük a porcukrot, majd apránként a lekvárt, majd állandó keverés közben belecsurgatjuk a szirupot.
- Félretesszük hűlni, de közben többször megkeverjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 16150
- Feltöltés dátuma: 2012. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nyinyinagyi
30 recept
Most sütöttem először forgácsfánkot. A recept Péter Jánosné süteményes könyvéből való. Eszembejutott, hogy az unokabátyám a forgácsfánkhoz szokott lekvárhabot készíteni, így én is kipróbáltam. Ezt a receptet egy ezeréves kicsi konyhai naptár hátulján találtam "Hamis tejszínhab" néven. Elégedett voltam az eredménnyel, mindegyik nagyon finom lett.