r
Nosalty Logó

"Fordulj meg" túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
"Fordulj meg" túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kevert tésztához:

A túrós tésztához:

Azon kívül:

Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kevert tésztához:

A túrós tésztához:

Azon kívül:

Összesen 4466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kevert tésztához:

A túrós tésztához:

Azon kívül:

Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.7 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5667.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1941 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1926 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 4466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A kevert tésztához:

A túrós tésztához:

Azon kívül:

Elkészítés

A kevert tésztához:

  1. Egy 22x25 cm formát kevés vajjal kikenünk és liszttel kiszórjuk. A barackbefőttet leszűrjük, majd a barackokat vékony szeletekre vágjuk.
  2. A kevert tésztához a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Majd apránként hozzákeverjük a sütőporral elkavart lisztet is. A tésztát az előkészített formába simítjuk, elosztjuk rajta a barackszeleteket.
  3. A túrós masszához a tojásokat a cukorral elkavarjuk, majd hozzákeverjük a túrót, a citromhéjat, citromlevet, a folyékony vajat és a pudingport. A túrós masszát a kevert tésztára öntjük.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 55-60 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a sütemény, az utolsó 10-15 percre alufóliával takarjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x25x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 586
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 140838
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több német oldalon is láttam már ezt a receptet, amelynél sütés közben a kevert tészta és a túrós tészta megcserélik a sorrendjüket a tepsiben. Hát, ezt ki kellett próbálni. Enyhe kételkedéssel neki is kezdtem, de tényleg kb. 10 perc sütés után már látszik, amint fordul a sütemény, és a kevert tészta a tepsi aljáról felülre kerül. Barack helyett elkészíthetjük mandarinnal, meggyel is, vagy akár el is maradhat a gyümölcs.

Hozzávalók

A kevert tésztához:

A túrós tésztához:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...