r
Nosalty Logó

"Fordulj meg" túrós sütemény

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
"Fordulj meg" túrós sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kevert tésztához:

A túrós tésztához:

Azon kívül:

559
Kalória
16.9g
Fehérje
54.7g
Szénhidrátok
30.3g
Zsír
102.4g
Víz
194.2g
Koleszterin
1g
Rost
34.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kevert tésztához:

A túrós tésztához:

Azon kívül:

Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kevert tésztához:

A túrós tésztához:

Azon kívül:

Összesen 4466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kevert tésztához:

A túrós tésztához:

Azon kívül:

Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.7 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5667.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    819.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1941 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1926 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 4466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

A kevert tésztához:

  1. Egy 22x25 cm formát kevés vajjal kikenünk és liszttel kiszórjuk. A barackbefőttet leszűrjük, majd a barackokat vékony szeletekre vágjuk.
  2. A kevert tésztához a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Majd apránként hozzákeverjük a sütőporral elkavart lisztet is. A tésztát az előkészített formába simítjuk, elosztjuk rajta a barackszeleteket.
  3. A túrós masszához a tojásokat a cukorral elkavarjuk, majd hozzákeverjük a túrót, a citromhéjat, citromlevet, a folyékony vajat és a pudingport. A túrós masszát a kevert tésztára öntjük.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 55-60 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a sütemény, az utolsó 10-15 percre alufóliával takarjuk le.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x25x8

Több német oldalon is láttam már ezt a receptet, amelynél sütés közben a kevert tészta és a túrós tészta megcserélik a sorrendjüket a tepsiben. Hát, ezt ki kellett próbálni. Enyhe kételkedéssel neki is kezdtem, de tényleg kb. 10 perc sütés után már látszik, amint fordul a sütemény, és a kevert tészta a tepsi aljáról felülre kerül. Barack helyett elkészíthetjük mandarinnal, meggyel is, vagy akár el is maradhat a gyümölcs.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!