"Fordulj meg" túrós sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kevert tésztához:
-
15g vaj108 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A túrós tésztához:
-
21g tojás26 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
21 kcal
Azon kívül:
-
16 kcal
Összesen
559
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kevert tésztához:
-
120g vaj860 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A túrós tésztához:
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
171 kcal
Azon kívül:
-
200g sárgabarackbefőtt126 kcal
Összesen
4466
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kevert tésztához:
-
7.1g vaj51 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
8.8g finomliszt32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A túrós tésztához:
-
9.7g tojás12 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
29.4g tehéntúró43 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
Azon kívül:
-
11.8g sárgabarackbefőtt7 kcal
Összesen
261
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 708.5 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
559
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.1 g
Zsír
-
Összesen 242.7 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1553 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5667.8 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 1784 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.6 g
-
Cukor 277 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 819.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 915 mg
-
Retinol - A vitamin: 1941 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1926 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1543 micro
Összesen
4466
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.8 g
-
Cink 77 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
261
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A kevert tésztához:
-
120 g cukor
-
1 ek vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
1 ek sütőpor
A túrós tésztához:
-
3 db tojás
-
100 g cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Azon kívül:
-
200 g sárgabarackbefőtt
Elkészítés
A kevert tésztához:
- Egy 22x25 cm formát kevés vajjal kikenünk és liszttel kiszórjuk. A barackbefőttet leszűrjük, majd a barackokat vékony szeletekre vágjuk.
- A kevert tésztához a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Majd apránként hozzákeverjük a sütőporral elkavart lisztet is. A tésztát az előkészített formába simítjuk, elosztjuk rajta a barackszeleteket.
- A túrós masszához a tojásokat a cukorral elkavarjuk, majd hozzákeverjük a túrót, a citromhéjat, citromlevet, a folyékony vajat és a pudingport. A túrós masszát a kevert tésztára öntjük.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 55-60 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a sütemény, az utolsó 10-15 percre alufóliával takarjuk le.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x25x8
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 588
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 141020
- Feltöltés dátuma: 2018. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Több német oldalon is láttam már ezt a receptet, amelynél sütés közben a kevert tészta és a túrós tészta megcserélik a sorrendjüket a tepsiben. Hát, ezt ki kellett próbálni. Enyhe kételkedéssel neki is kezdtem, de tényleg kb. 10 perc sütés után már látszik, amint fordul a sütemény, és a kevert tészta a tepsi aljáról felülre kerül. Barack helyett elkészíthetjük mandarinnal, meggyel is, vagy akár el is maradhat a gyümölcs.