r
Nosalty Logó

Fonott minikalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eztettem
Fonott minikalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 2253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük az élesztőporral, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot és a langyos tejet. Fakanállal összekeverjük. Beleöntjük az olvasztott vajat is (sózottat használtam, azért nem írom a plusz sót), és innen kézi robotgéppel dagasztjuk be.
  2. Hagyjuk kelni 15 percet.
  3. A megkelt tésztát 3 részre vágjuk, a harmadokat kettévágjuk (6 kis darabnál tartunk).
  4. Mindegyik 1/6 gombócot négybe vágjuk (24 még kisebb darab).
  5. Egy minikalácshoz 4 kis golyót használunk: a kis golyókból kb 20 cm hosszú hurkákat sodrunk (kicsit lisztezzük az aljzatot, de nem ragadt) és brióst hajtogatunk. (2 hurkát lefektetünk, ezekre derékszögben a másik kettőt, keresztezzük őket, majd először az óramutató járásával megegyező, aztán ellentétes irányban összehajtogatjuk.)
  6. A kész briósokat még 10 percig hagyjuk kelni, aztán lekenjük őket tojással, és 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5501
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fonott minikalács
eztettem 39 recept

Nem vagyok egy kimondottan húsvétra ráállt ember, ezt a kalácsot merő véletlenül sütöttem meg éppen húsvétkor. Ami tény: életem egyik legjobb kelt tésztája lett egyrészt, másrészt brióst hajtogatni az egyik legszórakoztatóbb konyhai tevékenység. Leírva sokkal bonyolultabban hangzik, mint a képek alapján megcsinálni. Sajnos nem tudok fázisfotókat csatolni, de a blogon belinkeltem a precíz fázisfotókat tartalmazó lelőhelyet. Ebből a mennyiségből 6 db lesz, tenyérnyiek, melegen foszlósak, hidegen csak simán nagyon finomak. (Sózott vajat használtam, ami miatt nálam egyáltalán nem édes kalács lett - nagyon jól ment hozzá a sonka és a torma.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...