Fokhagymával szalonnával pácolt nyúlcomb sült rizsgolyókkal
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A párolt nyúlhoz
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál napraforgó olaj
A rizsgolyókhoz
-
1 bögre rizs
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 ek zsemlemorzsa
-
1 db tojás
1630
Kalória
66.5g
Fehérje
89g
Szénhidrátok
109.9g
Zsír
415.6g
Víz
310.5g
Koleszterin
3.4g
Rost
1.1g
Cukor
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
A párolt nyúlhoz
-
200g nyúlhús272 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
A rizsgolyókhoz
-
100g rizs358 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szójaszósz0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
1630
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
A párolt nyúlhoz
-
400g nyúlhús544 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A rizsgolyókhoz
-
200g rizs716 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szójaszósz0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3257
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
A párolt nyúlhoz
-
28.9g nyúlhús39 kcal
-
7.2g füstölt szalonna47 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
A rizsgolyókhoz
-
14.5g rizs52 kcal
-
28.9g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szójaszósz0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
7.2g sajt25 kcal
-
1.4g zsemlemorzsa6 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
-
4g tojás5 kcal
Összesen
234
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.5 g
Zsír
-
Összesen 109.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1888.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 819 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 415.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
1630
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133 g
Zsír
-
Összesen 219.8 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3776.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 812 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1637 mg
-
Nátrium 958 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 831.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 395 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 558 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
3257
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
234
kcal
Elkészítés
A párolt nyúlhoz
- Kezdésnek mielőtt bepácolnánk a nyulat, bevagdossuk csontig egy jó éles késsel (ujjakra vigyázva) a húst, hogy a pác mindenhol egyenletesen át tudja járni, és a sütést is megkönnyíti.
- Ezután megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk a fokhagymát és a szalonnát. Megsózzuk a combokat, és hozzáadjuk a fokhagymát és a szalonnát, közben meglocsoljuk egy kis étolajjal.
- Az egészet betesszük egy sütőzacskóba, és egy éjszakára hagyjuk, hogy a pác átjárja a húst.
- Másnap a sütőzacskóban megpároljuk a sütőben, majd a zacskóból a tepsibe kiborítva ropogósra sütjük.
A rizsgolyókhoz
- Általában zacskós rizst használok, amit egy zöldségleves kockával vagy egy evőkanál ételízesítővel főzünk meg. (Ha sima rizst főz az ember, az is ugyanilyen fűszerezéssel ízletes lesz.)
- A sajt felét lereszeljük, összekeverjük egy tojással, ízlés szerint ételízesítővel, snidlinggel, a szójaszósszal, a rizzsel és annyi zsemlemorzsával, amennyi a formázhatósághoz kell.
- A maradék sajtot felkockázzuk, és a megformázott rizsgolyók közepébe tesszük.
- A golyókat sütés előtt zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajban aranybarnára sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 60 perc
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Otthon a nyúlhús már régóta a mindennapi menü része, azonban ez azzal is jár, hogy egy idő után unalmas lesz, és muszáj újítani. Így született meg ez a recept is. Tepsiben elkészítve, vagy a szabadban grillezve egyaránt finom csemege. A rizsgolyókat szintén az unalom szülte, fel kellett dobni a tasakos rizst valamivel.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!