r
Nosalty Logó

Fokhagymás tépőkenyér egy kis extrával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-199615
Fokhagymás tépőkenyér egy kis extrával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fűszervaj

Tunkoló

Összesen 1052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fűszervaj

Tunkoló

Összesen 6312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fűszervaj

Tunkoló

Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    341 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4409.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 6312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Tészta

Fűszervaj

Tunkoló

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy tálba kimérjük, rászórjuk az élesztőt és a kávéskanálnyi sót, majd a közepén, egy mélyedést kialakítva, szép lassan hozzáöntjük a fél liter langyos vizet. Alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, adunk még hozzá vizet.
  2. Egy liszttel meghintett gyúródeszkán, legalább 5 percig gyúrjuk.
  3. Meleg helyen, letakarva egy órát kelesztjük. Közben elkészíthetjük a fűszervajat és a tunkolót.
  4. Egy 25x35-ös tepsi alját és oldalát gazdagon kenjük ki a fűszervajjal.
  5. A kelt tésztából tépjünk kis golyókat (ping pong és/vagy teniszlabda nagyságokat), formázzuk meg, és kenjük meg bőven a fűszervajjal, majd helyezzük a tepsibe, egymás mellé.
  6. Amikor végeztünk, takarjuk le, és fél órát újra pihentessük, kelesszük.
  7. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  8. A sajtot vágjuk kis szeletekre, katonákra, és szúrjuk be a labdáink közé, mielőtt a tepsit bedugnánk a sütőbe.
  9. Az alsó polcra toljunk be egy nagy gáztepsit, és a fölötte lévő polcon, süssük 30 percig.
  10. Fél óra sütés után kivesszük, és a maradék fűszervajjal megkenjük a tetejét.
  11. Tovább sütjük 150 fokon, amíg szép, aranybarna nem lesz a teteje.

Fűszervaj

  1. A vajat picit felolvasztjuk, fűszerezzük.
  2. Ha valaki nem szereti a nagyon fokhagymás ételeket, az nyugodtan használjon kevesebbet. Ez az a mennyiség, amitől az ember órákkal később is érzi, hogy fokhagymát evett.
  3. A fokhagymát megpucoljuk. 3-4 gerezded félreteszünk a tunkolóhoz. A maradékot felaprítjuk, és fokhagymatörővel a vajba nyomjuk.
  4. Alaposan elkeverjük a hozzáadott fokhagymát és fűszereket, majd hűvös helyen pihentetjük.

Tunkoló

  1. A tejfölbe belenyomjuk a fűszervajból félretett 3-4 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük az ide szánt füstölt sajtot.
  2. Hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  3. Amikor a kenyér elkészült, az asztal közepére tesszük a tunkolóval együtt, és bátran nekiesünk.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1770
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Gyerekekre szoktam vigyázni. Az egyik alkalommal késő este, amikor már néma csend honolt, rendet raktam a háziak konyhájában, és a kezembe akadt egy Jamie Oliver könyv. Belelapoztam, és megpillantottam a receptet, ami az ihletett adta. Két dolgot elvettem, majd egy kis sajtot hozzáadtam... És ekkor még csak a tészta és a fűszervaj volt meg. Aztán azt mondta a párom, miközben kóstolgattuk, hogy neki egy kis muzsdéj hiányzik. Nekem egy kis sajt hiányzott. Így összeállt a tökéletes ízvilág.

Hozzávalók

Tészta

Fűszervaj

Tunkoló

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...