r
Nosalty Logó

Fokhagymás-petrezselymes kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
A'la Atya
Fokhagymás-petrezselymes kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5677.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    3930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1473 micro
Összesen 1606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész kenyeret éles késsel vagdossuk be, mintha szeletelnénk, de ne vágjuk át, majd hosszában is vágjuk be néhány helyen. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. Az olívaolajat, az apróra vágott petrezselymet és fokhagymát a sóval együtt keverjük jól össze. Ezzel a masszával dörzsöljük be a bevagdosott kenyeret úgy, hogy a "szeletek" közé is kerüljön, ne csak a tetejére.
  3. Az elkészített kenyeret tegyük sütőrácsra, és a forró sütőben süssük addig, amíg szép aranybarna lesz (kb. 20 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6665
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 23.

Ajánló

Kiváló önmagában is, de igazából roston sültek méltó társa. Készíthetjük megmaradt, szikkadt kenyérből is. Fantasztikus!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Nagy Jamie Oliver rajongó vagyok. Egyszer az egyik műsorában láttam ehhez hasonló receptet. Gondoltam, kipróbálom én is azzal, hogy leegyszerűsítettem. Jamie szerint ugyanis nem fehér kenyeret kell használni, hanem ciabattát, valamint megvizezett sütőpapírba kell csomagolni. Szerintem felesleges. Az én "verzióm" sokkal egyszerűbb, és biztos van ugyanolyan finom is! Próbáljuk ki bátran. Egyszerű és nagyszerű!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...