adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
150g csirkemáj179 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
1g bors1 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
422
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
600g csirkemáj714 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
2g bors5 kcal
-
7g só0 kcal
Összesen
1685
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
65.4g csirkemáj78 kcal
-
10.9g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10.9g sertészsír98 kcal
-
10.9g zöldpaprika2 kcal
-
0.2g bors1 kcal
-
0.8g só0 kcal
Összesen
184
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1408.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 155.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4948 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 889 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 4935 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
422
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.9 g
Zsír
-
Összesen 129.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5632.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 1840 mg
-
Nátrium 3147 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 621.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19791 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 99 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3554 micro
-
Kolin: 1228 mg
-
Retinol - A vitamin: 19740 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 514 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
1685
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 2150 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 26 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg csirkemáj
-
10 dkg vöröshagyma
-
10 dkg sertészsír
-
1 tk só
Elkészítés
- A májat megtisztítjuk az erektől, hártyáktól, esetleges epe maradványtól.
- A vöröshagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
- A fokhagymát szintén megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
- A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk.
- Rádobjuk a májat és a fokhagymát, kissé lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és rászórjuk az őrölt borsot.
- Aláöntünk 1-2 ek vizet és kb 20 perc alatt készre pároljuk, sütjük.
- Akkor kész a máj, ha a villát beleszúrva nem jön belőle véres lé.
- Végezetül megsózzuk.
- .
- Elkészítettem: 86 alkalommal
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 160
- Össznézettség: 102112
- Feltöltés dátuma: 2009. május 16.
Ajánló
Petrezselymes krumpli, krumplipüré, esetleg párolt rizs illik hozzá. Az idénynek megfelelő savanyúságot adhatunk mellé. Jelen esetben petrezselymes újburgonyával és fejessalátával fogyasztottuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
A májból készült ételek előnye, hogy nagyon rövid idő alatt lehet finom ebédet, vagy vacsorát varázsolni az asztalra. Nálunk illyenkor a cicák is nagyon örülnek, mivel a friss csirkemájat legtöbbször szívvel együtt árulják, amit nem használok fel a főzéshez, a májról leválasztott szív az ő jutalmuk szokott lenni.