Flekken serpenyőben Kodaktól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kodak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
Pácolás
-
200g sertéstarja372 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Sütés
Összesen
538
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
Pácolás
-
2000g sertéstarja3720 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Sütés
Összesen
5384
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
Pácolás
-
87.3g sertéstarja162 kcal
-
7.4g napraforgó olaj66 kcal
-
5.2g fokhagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Sütés
Összesen
235
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 144.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
538
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 355.3 g
Zsír
-
Összesen 417.7 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 183 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6777 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 539 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 427 mg
-
Foszfor 3965 mg
-
Nátrium 1238 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1446.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 600 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1491 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
5384
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Pácolás
-
2 dl napraforgó olaj
-
2 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
Sütés
Elkészítés
Pácolás
- A sütés előtt fél nappal előkészítjük a húst. Először kiklopfoljuk egy kicsit a hússzeleteket (1-2 perc/szelet).
- Összekeverünk egy kis tálkában ízlés szerint sót, borsot, és aki szeretne egy kis pikáns ízt, chilit is tehet bele (vagy más finom fűszert). Egy másik tálkába tesszük a fokhagymanyomón átnyomott pucolt fokhagymagerezdeket.
- A kiklopfolt hússzeleteket bevagdossuk sugárirányban 5-6 helyen. Az inasabb részeket különösen érdemes bevagdosni, hogy sütéskor ne ugorjanak össze a szeletek.
- Jól bedörzsöljük a szeletek mindkét oldalát a fűszerkeverékkel, majd pedig egy kis "fokhagymapéppel". Az első szeletet betesszük egy műanyag edénybe, meglocsoljuk egy kis étolajjal (ügyeljünk rá, hogy nagyjából mindenhol érje az olaj), és erre fektetjük a második szeletet, majd így tovább.
- A kész "hústorony" tetején lévő hússzeletet is meglocsoljuk az olajjal. A lényeg, hogy a szeletek egymás felé néző oldalaikon be legyenek olajozva.:-) Ezt követően betesszük a hűtőbe. Felhasználás előtt 2-3 órával érdemes a "hústornyot" egyben villa segítségével megfordítani, hogy ami eddig kilógott az olajból, az is ázzon benne egy kicsit.
Sütés
- Egy teflon serpenyőbe öntjük annak az olajnak a nagy részét, amiben a hússzeletek pácolódtak (hogy ne menjen kárba). Töltünk még hozzá egy kis friss olajat, ha nem lenne elég.
- A legnagyobb gázrózsán kis-közepes lángon süssük meg a húsokat, mindkét oldalukat kb. 10 percig. Az az ideális, ha az olajszint kb. a hússzeletek feléig ér. Mielőtt beletennénk az első szelet húst, érdemes az olajat kicsit hagyni, hogy csapkodja ki magát (plusz kihalásszuk belőle a nem odaillő részeket).
- Miközben sütjük a húst, érdemes fedőt tenni a serpenyőre, hogy ne száradjanak ki nagyon a szeletek.
- A második 10 perc vége előtt érdemes 1 percre még egyszer megfordítani a hússzeletet, hogy a másik felük is egy kis sötétebb színt kapjon.
- Sütés közben időnként halásszuk ki az égett fokhagyma darabokat az olajból, hogy ne süljenek rá a húsokra.
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 44049
- Feltöltés dátuma: 2015. február 20.
Ajánló
Én most hagymás krumplisalátával tálaltam, de hidegen, akár szendvicsbe is kiváló étel, egy kis savanyúsággal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kodak
25 recept
Megkívántam a flekkent a tél közepén. Mivel eddig csak a szabadban grillezett változatot ismertem, kíváncsi voltam, el tudom-e készíteni konyhai körülmények között... végül egész jól sikerült. :-) Kicsit részletesen írtam le a receptet, de higgyétek el, nagyon egyszerű elkészíteni :-)