r
Nosalty Logó

Flekken serpenyőben Kodaktól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kodak
Flekken serpenyőben Kodaktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 538 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 5384 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pácolás

Sütés

Összesen 235 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 538 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    355.3 g

Zsír

  • Összesen
    417.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6777 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    539 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    3965 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    600 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 5384 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. A sütés előtt fél nappal előkészítjük a húst. Először kiklopfoljuk egy kicsit a hússzeleteket (1-2 perc/szelet).
  2. Összekeverünk egy kis tálkában ízlés szerint sót, borsot, és aki szeretne egy kis pikáns ízt, chilit is tehet bele (vagy más finom fűszert). Egy másik tálkába tesszük a fokhagymanyomón átnyomott pucolt fokhagymagerezdeket.
  3. A kiklopfolt hússzeleteket bevagdossuk sugárirányban 5-6 helyen. Az inasabb részeket különösen érdemes bevagdosni, hogy sütéskor ne ugorjanak össze a szeletek.
  4. Jól bedörzsöljük a szeletek mindkét oldalát a fűszerkeverékkel, majd pedig egy kis "fokhagymapéppel". Az első szeletet betesszük egy műanyag edénybe, meglocsoljuk egy kis étolajjal (ügyeljünk rá, hogy nagyjából mindenhol érje az olaj), és erre fektetjük a második szeletet, majd így tovább.
  5. A kész "hústorony" tetején lévő hússzeletet is meglocsoljuk az olajjal. A lényeg, hogy a szeletek egymás felé néző oldalaikon be legyenek olajozva.:-) Ezt követően betesszük a hűtőbe. Felhasználás előtt 2-3 órával érdemes a "hústornyot" egyben villa segítségével megfordítani, hogy ami eddig kilógott az olajból, az is ázzon benne egy kicsit.

Sütés

  1. Egy teflon serpenyőbe öntjük annak az olajnak a nagy részét, amiben a hússzeletek pácolódtak (hogy ne menjen kárba). Töltünk még hozzá egy kis friss olajat, ha nem lenne elég.
  2. A legnagyobb gázrózsán kis-közepes lángon süssük meg a húsokat, mindkét oldalukat kb. 10 percig. Az az ideális, ha az olajszint kb. a hússzeletek feléig ér. Mielőtt beletennénk az első szelet húst, érdemes az olajat kicsit hagyni, hogy csapkodja ki magát (plusz kihalásszuk belőle a nem odaillő részeket).
  3. Miközben sütjük a húst, érdemes fedőt tenni a serpenyőre, hogy ne száradjanak ki nagyon a szeletek.
  4. A második 10 perc vége előtt érdemes 1 percre még egyszer megfordítani a hússzeletet, hogy a másik felük is egy kis sötétebb színt kapjon.
  5. Sütés közben időnként halásszuk ki az égett fokhagyma darabokat az olajból, hogy ne süljenek rá a húsokra.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 43923
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Ajánló

Én most hagymás krumplisalátával tálaltam, de hidegen, akár szendvicsbe is kiváló étel, egy kis savanyúsággal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megkívántam a flekkent a tél közepén. Mivel eddig csak a szabadban grillezett változatot ismertem, kíváncsi voltam, el tudom-e készíteni konyhai körülmények között... végül egész jól sikerült. :-) Kicsit részletesen írtam le a receptet, de higgyétek el, nagyon egyszerű elkészíteni :-)

Hozzávalók

Pácolás

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...