r
Nosalty Logó

Flan Napolitano

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Flan Napolitano
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A karamellhez

Összesen 533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A karamellhez

Összesen 3201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A karamellhez

Összesen 239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7178.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    2606 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2599 mg
  • Nátrium
    1504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    1566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1049 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 3201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A krémhez

  1. Egy kb. 2 litereslábosban, amiben az egész pudingot készítjük, összekeverünk 3 ek cukrot 1 ek vízzel, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve karamellizáljuk. Ha készen van, félretesszük, hogy kicsit szilárduljon. Fontos, hogy a karamell egyenletesen legyen az edény alján.
  2. A tojásokat, a vaníliaaromát, a rumot, és a kétfajta sűrített tejet turmixgépbe öntjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy az egész szósz összesen 1 l legyen. (Ehhez a mennyiséghez egyébként kb. 1,5-2 dl tej szükséges, a tojások méretének függvényében.) Nagyon alaposan összedolgozzuk.
  3. A szószunkat a már kihűlt, félig szilárd karamellre öntjük. Nagyon fontos, hogy a karamell szilárd legyen, különben összekeveredik a szósszal, és nem lesz szép a pudingunk.
  4. Egy nagyobb edénybe vagy mélyebb tepsibe vizet eresztünk, és beleállítjuk a pudingos lábost. A víznek nem szabad belekerülnie a pudingos edénybe, de fontos, hogy a nagy edényben legalább olyan magasan álljon a víz, mint a kis edényben a puding. (Különben soha nem sül meg.)
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 óra alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük: akkor jó, ha a kihúzott tű száraz marad, és a puding nem folyik ki a helyéről.)
  6. Ha elkészült, megvárjuk, míg kihűlt,majd a tetejére teszünk egy tányért, és kifordítjuk.
  7. Szeleteljük, mint a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29888
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális mexikói karácsonyi puding, amit nem csak karácsonykor készítenek. A receptet is egy mexikói barátomtól kaptam. A creme caramel nagytestvére (legalábbis méreteiben), hiszen míg azt kis tálkákban szervírozzák, ezt szeletelve kínálják. Nem olyan bonyolult elkészíteni, mint amilyennek első olvasásra tűnik! :) Ha nincsen kéznél turmixgép, akkor természetesen kézi habverővel is dolgozhatunk. Kézzel is lehet próbálkozni, de nem nagyon érdemes, mert a sűrített tejet nagyon nehéz keverni. A turmixgép még azért praktikus, mert van rajta beosztás, így látjuk, hogy mikor lesz pont 1 l.

Hozzávalók

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...