Fitt joghurtos céklasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
251g cékla72 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
236
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
502g cékla145 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
300g görög joghurt309 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
472
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
58.9g cékla17 kcal
-
5.9g lilahagyma2 kcal
-
35.2g görög joghurt36 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
55
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 167.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
236
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 566.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 335.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
472
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db lilahagyma
-
3 dl görög joghurt
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 csepp citromlé
Elkészítés
- A céklákat megmossuk, és héjastól -enyhén sós vízben- tűpróbáig, puhára főzzük. (Kb. 1 órába telik.)
- Ha kész a cékla, hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a héját (könnyen lejön), és kis kockákra vágjuk. Félretesszük hűlni.
- Egy tálban elkeverjük a joghurtot a mustárral, citromlével, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a nagyon apróra vágott lilahagymát is.
- Az öntetet alaposan elkeverjük a kihűlt céklakockákkal, és akár azonnal is fogyaszthatjuk, de hűtőbe is tehetjük pár órára, hogy minél jobban összeérjenek az ízek.
- Receptkönyvben: 370
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 77082
- Feltöltés dátuma: 2014. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szofika
104 recept
A cékla jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni, rengeteg rostot, vitamint tartalmaz, számos betegséggel felveszi a harcot. Lépjünk túl az ecetes céklasalátát, és kísérletezzünk bátran! Ajánlom szeretettel ezt a könnyű, úszógumi faragó salátát húsok mellé, köretnek, vagy csak magában egy könnyű ebéd, vacsora gyanánt.