Fitoura
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
443
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2660
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 189.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
443
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 173.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2252.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 1598 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1136.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2660
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sózott, felforralt vízbe lassan, állandó keverés mellett öntjük a búzadarát.
- Kb. négy-öt percig keverjük, vigyázva, mert fröcsög, mintha tejbepapit készítenénk, ha besűrűsödött elég jól, álljon meg benne a fakanál, kész
- Egy nagyon vékonyan kiolajozott 30x20x5-os jénaiba vagy tepsibe öntjük, a tetejét jól kiegyengetjük, vékonyan ezt is beolajozzuk, letakarjuk, és elfelejtjük legalább 12 órára (ha sietünk, mehet a hűtőbe néhány órára).
- Ha letelt a 12 óra (lehet előző este is készíteni), kockákra, rombuszokra, körökre vágjuk a masszánkat, kinek hogy tetszik, az eredeti olyan 4-5 centis kockákra van vágva, és forró (!) olajban mindegyik oldalán legalább 4-5 percig sütjük, míg szép arany színe nem lesz.
- Papírkendőre szedjük, hogy felitassa a felesleges olajat, kristálycukorral és fahéjjal szórva, langyosan fogyasztjuk.
- Tepsi mérete: 30x20x5
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 803
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 89384
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.
Ajánló
Samiya szakácstársamnak, jó szívvel...:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
Az ion szigetek, főleg Zakynthos és Kerkyra (Korfu) különlegessége. Régen az utcai árusok kínálták, nagyon népszerű. Egy jó tartalmas leves után nagyon finom, második fogásként.