r
Nosalty Logó

Finom habos mákos

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katrin
Finom habos mákos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta elkészítése

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

Összesen 720 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta elkészítése

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

Összesen 4320 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta elkészítése

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

Összesen 378 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 720 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10499.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    4506 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1322 mg
  • Foszfor
    3807 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.7 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1523 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 4320 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. Fél kg tésztát megfőzünk enyhén sós vízben, majd lecsepegtetjük.
  2. A mákot és a cukrot megdaráljuk (én mindig kávédarálón darálom), majd összekeverjük.
  3. Egy nagyobb, ovális jénaiba beleöntjük a tésztát, rászórjuk a cukros mákot, és jól elkeverjük.
  4. 3 db tojássárgáját összekeverjük, és ráöntjük erre a mákos tésztára, majd ismét elkeverjük.

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

  1. A tojásfehérjét felverjük habbá, majd közben 2 evőkanál porcukrot apródonként hozzáöntünk.
  2. Ha kemény lett a tojásfehérje, akkor erre a mákos tésztára szépen, vigyázva rákenjük, és kb. 15-20 perc alatt, közepes lángon megsütjük. Ha barnulni kezd a tojásfehérje, akkor elkészült.
  3. Kivesszük a sütőből. Hidegen szeletelhető, azaz kockára vágható, és tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6451
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 05.

Ajánló

Ha marad üres tésztánk, azzal is elkészíthető. Darálunk mákot és cukrot hozzá, s a fentiek szerint készítjük el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a mákos tésztát. Egyszer kicsit többet készítettem a kelleténél, s akkor eszembe jutott, hogy felturbózom egy kis tojásfehérje habbal. Olyan finom lett, hogy egyből el is fogyott.

Hozzávalók

A tészta elkészítése

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...