r
Nosalty Logó

Fetás masni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Fetás masni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 823 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 3289 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 406 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2356 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 823 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    254.1 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9423.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2068 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    5499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 3289 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a tetejére

Elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet öntsük egy mély tálba, keverjük el a sót benne.
  2. Reszeljük hozzá a vajat meg a sajtot, alaposan gyúrjuk össze. Osszuk el két részre, fóliába csomagolva rakjuk a hűtőbe legalább 1 órára.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki az egyik adagot jó vékonyra, kb. 2 mm-re.

a tetejére

  1. Jól verjük fel a tojást, majd kenjük le a tésztát vele. Hintsük rá a reszelt sajt felét, és a kezünkkel nyomkodjuk picit le, hogy jobban odatapadjon.
  2. Vágjuk fel olyan 3x9 cm-es lapokra, csavarjuk meg, és rakjuk sütőlemezre.
  3. Forró sütőbe rakva süssük pirosra.
  4. Nekem picit leragadt, ahol a sajt hozzáért a tepsihez, szóval aki nem szeretne vakargatni, tegyen alá sütőpapírt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1681
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Így Karácsony után, az édességekre már rá sem bírok nézni. Mindenki sütött valamit, és hiába adtam ajándékba a finomságokból, hát ugyanannyit kaptam én is, ha nem többet. Ez a sós süti szinte felüdülés a cukros desszertek után, és egyben próbasütés szilveszterre.

Hozzávalók

a tésztához

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...