Fetás édesburgonya-püré
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
247
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
494
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
168
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 563 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 5531 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
247
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1307.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 655 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 159.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 11061 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
494
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 3788 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
1 db édesburgonya
-
1 ek olívaolaj
-
5 dkg feta sajt
-
2 ek tejföl
-
1 ek vaj
-
0.5 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csipet cayenne paprika
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, vékony cikkekre vágjuk. Sütőlemezre rakjuk, összeforgatjuk az olívaolajjal.
- Forró sütőbe tolva megsütjük.
- A feta sajtot egy tálba rakjuk, villával megtörjük, rakjuk bele a többi hozzávalót a megsült forró burgonyával együtt, és krumplitörővel pépesítsük.
- Kóstoljuk meg, és sózzuk ízlés szerint, ha szükséges.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5495
- Feltöltés dátuma: 2015. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Azoknak ajánlom ezt a receptet, akik szeretik a hagyományos krumplipürét, mert nagyon hasonlít ahhoz az íze meg a textúrája is. A cayenne borsot ki lehet hagyni belőle, ha valaki nem szereti a csípőset, vagy lehet helyettesíteni tormával. Az viszont nem a nyelvünket fogja csípni, hanem az orrunkat.