Feta sajtos töltött paradicsom
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zita_0101
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
105
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
421
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 188.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 811 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
105
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2058.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 960 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 753.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 452 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 727 micro
-
β-karotin 3245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18526 micro
-
Lut-zea 887 micro
Összesen
421
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2205 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk. Ez lesz a "kalapja". A belsejét kiskanállal óvatosan kikaparjuk (ha szükséges késsel vágjuk körbe, úgy könnyebben kijön).
- A sajtot kikeverjük kb. 1-2 ek tejföllel, sóval, borssal, snidlinggel. Lehet még hozzákeverni apróra vágott lilahagymát is például. Mindent a szánk ízének megfelelően. Először mindig alaposan el kell keverni 1 ek tejföllel, mert lehet, hogy már az is elég lesz. Ha túl híg, akkor kifolyik a paradicsomból. (Ezt én mindig ránézésre csinálom, kb olyan állagú legyen, mint a krémtúró.)
- A tölteléket belekanalazzuk a paradicsomba, teljesen teletöltjük, majd ráillesztjük a tetejét. Nem kell rányomni, csak éppen rátenni. Majd hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek és jól lehűljön a paradicsom.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7941
- Feltöltés dátuma: 2012. június 04.
Ajánló
Csak úgy magában pirítóssal imádom mondjuk vacsira, de köretként is jó, könnyedebb sült húsokhoz. Én csirkemellel nagyon szeretem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zita_0101
4 recept
Szeretem a hidegtálakat, a gyorsan összedobható finomságokat. Túl sok húsos étel volt mostanában itthon, és most valami könnyedebbre vágytam. Szétnéztem a hűtőben és ott volt egy fél doboz ilyen sajt, amit az előző hétvégi görögsalihoz vettünk. Csak nagy kiszerelésben tudtuk megvenni és nem fogyott el mind. Itthon szeretjük a "görög körözöttet", amit hasonló módon készítek. Onnan az ötlet. Tejföl mindig van itthon, snidling van a kertünkben és volt egy pár paradicsom is a kamrában, ami valahogy nem akart már elfogyni. Ez lett belőle. :)