r
Nosalty Logó

Feta sajtos omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feta sajtos omlett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és megpirítjuk a serpenyőben, majd egy kis tálkába kiszedjük, és félretesszük.
  2. A tojásokat felverjük, belekeverjük a feta sajtot és a megpirított hagymát. Ha jó összekevertük, egy sűrűbb masszát kell kapnunk.
  3. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd a felhevített serpenyőbe öntjük.
  4. Addig sütjük, amíg a teteje kicsit kocsonyásabb nem lesz, majd betesszük a 140 fokra előmelegített sütőbe, éskb. 5 perc alatt készre sütjük.
  5. Tálaláskor friss bazsalikommal megszórjuk, és tehetünk mellé egy kis tálban olívabogyót is, nagyon passzol hozzá. :)
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9009
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos rántotta már sokszor unalmas, ezért jobbnak láttam feldobni valamivel. A feta sajt az egyik kedvenc sajtom, és mint megtapasztaltam, pompás ízt ad a tojással és a hagymával. Nagyon egyszerű elkészíteni, csak arra kell vigyázni, hogy műanyag nyelű serpenyőt ne tegyünk a sütőbe, vagy ha nincs más megoldás, akkor a nyelet vizes konyharuhával tekerjük körbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...