adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
25g gyulai kolbász113 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
Összesen
1075
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
50g gyulai kolbász226 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
Összesen
2150
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
71.2g sertés rövidkaraj118 kcal
-
7.1g gyulai kolbász32 kcal
-
1g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
12.1g napraforgó olaj107 kcal
-
7.1g füstölt szalonna47 kcal
Összesen
306
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 90.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2639.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 568 mg
-
Nátrium 1906 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 183.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1075
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.5 g
Zsír
-
Összesen 181.5 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5279.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 1137 mg
-
Nátrium 3812 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 366.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
2150
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg gyulai kolbász
-
1 tk só
-
1 kk fekete bors
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
- A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában először középen vágunk egy mélyedést úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk.
- Az olajat egy tálkába öntjük, és hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, és jól összekeverjük.
- Alaposan bedörzsöljük a fűszeres páccal a karajt kívül, és a vágásokban is.
- A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba rakjuk. Egy kötöző zsineggel szorosan átkötjük.
- A szalonna csíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük, és rárakjuk a kötözött karajt.
- Meglocsoljuk a maradék páclével. Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este bepácoljuk.
- Előmelegített sütőben -a jénai tetejét ráhelyezve, és kb. 1 dl vízzel felöntve- 220 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fedőt levéve további 30 percet pirítjuk, néha meglocsolgatva az olajos lével.
- Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd levágjuk róla a zsineget. Egy éles késsel szépen szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15213
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Volt itthon egy kisebb darabka karaj. A vasárnapi ebéd második fogásaként képzeltem el, de nem a hagyományos módon megtöltve, egész kolbásszal a közepében, hanem egy kicsit más formában. Így jött az ötlet, hogy legyen bevágva, és kolbász karikákkal együtt megsütve. Így egy fésűre emlékeztet, ezért is lett fésűs karaj a neve. Ez nem egy túl nagy adag, de a Férjemmel ketten a 7 szeletre felvágott husit nem bírtuk elfogyasztani a húsleves után. Krumplipüré körettel az igazi. Nagyon dekoratív, igazi ünnepi étel, azt hiszem máskor is fogom készíteni, talán nagyobb karaj darabbal. Hidegtálra is kiváló húsféle. Még több kép a készítéséről a blogon megtekinthető.