r
Nosalty Logó

Fésűs karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Andi80_
Fésűs karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1075 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2150 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2639.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1075 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5279.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    3812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2150 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

  1. A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában először középen vágunk egy mélyedést úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk.
  2. Az olajat egy tálkába öntjük, és hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, és jól összekeverjük.
  3. Alaposan bedörzsöljük a fűszeres páccal a karajt kívül, és a vágásokban is.
  4. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba rakjuk. Egy kötöző zsineggel szorosan átkötjük.
  5. A szalonna csíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük, és rárakjuk a kötözött karajt.
  6. Meglocsoljuk a maradék páclével. Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este bepácoljuk.
  7. Előmelegített sütőben -a jénai tetejét ráhelyezve, és kb. 1 dl vízzel felöntve- 220 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fedőt levéve további 30 percet pirítjuk, néha meglocsolgatva az olajos lével.
  8. Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd levágjuk róla a zsineget. Egy éles késsel szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15213
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fésűs karaj
Andi80_ 380 recept

Volt itthon egy kisebb darabka karaj. A vasárnapi ebéd második fogásaként képzeltem el, de nem a hagyományos módon megtöltve, egész kolbásszal a közepében, hanem egy kicsit más formában. Így jött az ötlet, hogy legyen bevágva, és kolbász karikákkal együtt megsütve. Így egy fésűre emlékeztet, ezért is lett fésűs karaj a neve. Ez nem egy túl nagy adag, de a Férjemmel ketten a 7 szeletre felvágott husit nem bírtuk elfogyasztani a húsleves után. Krumplipüré körettel az igazi.  Nagyon dekoratív, igazi ünnepi étel, azt hiszem máskor is fogom készíteni, talán nagyobb karaj darabbal. Hidegtálra is kiváló húsféle. Még több kép a készítéséről a blogon megtekinthető.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...