r
Nosalty Logó

Ferrrero házilag

Gabinéni
Ferrrero házilag
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

654
Kalória
15g
Fehérje
55.3g
Szénhidrát
43.3g
Zsír
3.5g
Víz
2g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
41g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 3918 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 654 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    259.6 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3479.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    331.9 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 3918 kcal
  • 13% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    2.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 547 kcal

Elkészítés

  1. A gömbostyákat egy jó éles (vagy recés) kés segítségével válasszuk le a lapról.
  2. Egy kiskanál segítségével mindegyik fél golyóba tegyünk nutellát, minden másodikba egy szem pörkölt SÓTLAN földimogyorót is. (Nekünk a legjobban az vált be, hogy hosszúszárú desszerteskanál nyelével kentük meg a félgömböket.) Az összetartozó két fél darabokat illesszük össze.
  3. Az étcsokoládét néhány evőkanál olajjal vízgőz felett melegítsük fel, tegyünk bele annyi darált sótlan mogyorót, hogy bőven jusson mindegyik golyóra. Mártogassuk meg az összes golyót, szedjük sütőpapírra, amíg a felesleg lefolyik róluk. Mini muffin papírba helyezve, tartsuk a hűtőben az elfogyasztásukig.
  4. Ebből a mennyiségből kb. 50 db golyó lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p

Az ismert desszertgolyó házi változata. Nagyon finom, elronthatatlan, de egy kis türelmet igényel az elkészítése. Tökéletes vendégváró, nyugodtan el lehet készíteni 1-2-3 nappal hamarabb. Ha hűtőben tároljuk, ropogós marad benne az ostya. Sajnos a legfőbb hozzávalója, a gömbostya, tudtommal csak egy helyen szerezhető be. (Ez nem a reklám helye, ezért üzlet nevet, címet természetesen nem írok. Akit érdekel, keressen rá.) Mivel ez tőlünk 2 megyével arrébb van, ha arra visz az utunk, mindig hozunk jó néhány csomaggal. Ennek az édességnek, illetve a házi Raffaello-nak ugyanis elengedhetetlen hozzávalója.      

További receptek

Répatortagolyó

Vegán és vegetáriánus módon is elkészíthetők ezek az év minden szakában igazi felfrissülést hozó répás golyók. Most nyáron igazán érdemes kipróbálni, nem zavar be a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...