r
Nosalty Logó

Ferdinánd tekercs Szilvásgombóctól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ferdinánd tekercs Szilvásgombóctól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (12 db)

A töltelékhez

A locsoláshoz

723
Kalória
11.6g
Fehérje
87.5g
Szénhidrátok
32.9g
Zsír
49.1g
Víz
191.4g
Koleszterin
3.9g
Rost
36.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (12 db)

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (12 db)

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 4331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához (12 db)

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    197.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.2 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1667 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 4331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A tésztához (12 db)

  1. Az élesztőt langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszteket nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és összegyúrjuk.
  3. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat. Közepesen kemény tésztává dagasztjuk. 45-50 percig langyos helyen kelesztjük.
  4. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán fél centi vastagságú téglalapra nyújtjuk, egyenletesen rákenjük a cukrozott vajat, rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát, majd feltekerjük és éles, lisztezett késsel 12 egyenlő részre vágjuk.
  5. A csigákat egymás mellé, nem túl szorosan elhelyezzük a cukrozott tepsiben. Langyos helyen, 30 percig hagyjuk kelni.
  6. Előmelegített sütőben sütjük 20 percig.

A töltelékhez

  1. A mazsolát rumba áztatjuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a fahéjat.
  2. A tepsibe szilikon lapot teszünk, kivajazzuk és kiszórjuk cukorral.

A locsoláshoz

  1. Miközben sülnek a csigák a locsoláshoz szánt tejszínt vagy tejet felmelegítjük a cukorral és a vaníliával, és ennek a felével meglocsoljuk a csigákat. Sütjük még 10 percig, és egyenletesen rákanalazzuk a cukros tejszín másik felét. Visszatoljuk még 10 percre, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Sok sütemény recepttel vagyok úgy, hogy adott az alap recept, elkészítem először úgy, ahogy az a recept meg van írva. Aztán mikor újra készítem, már egy kicsit másképp, adok hozzá ezt-azt, elveszek belőle ezt-azt. Így a  végén teljesen az saját ízlésvilágomnak megfelelő sütemény lesz az eredmény.  Igaz, a változtatások miatt az eredeti néven szereplő édesség, néha már nem is hasonlít valamikori önmagára. Viszont, így létre jön egy másik sütemény :) Finomabb lesz a tekercs, ha a mazsola áztatásához használt, megmaradt rumot ráspricceljük a kinyújtott, vajazott tésztára, mielőtt feltekerjük. Tejszín helyett használhatunk tejet is, a locsoláshoz. Ha szilikon lap nélkül sütjük, még melegen szedjük ki a tepsiből a csigákat, mert az aljukon képződött karamell miatt beleragadnak, és később nehezen tudjuk majd kivenni őket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!