r
Nosalty Logó

Fényezett pulykamell sült zöldségágyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tomatotree
Fényezett pulykamell sült zöldségágyon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Máz

Hús

Sült zöldségek

508
Kalória
41.1g
Fehérje
34.8g
Szénhidrátok
23.3g
Zsír
419g
Víz
122.7g
Koleszterin
8g
Rost
23.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Máz

Hús

Sült zöldségek

Összesen 508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Máz

Hús

Sült zöldségek

Összesen 3043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Máz

Hús

Sült zöldségek

Összesen 83 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    419 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    839 micro
  • β-karotin
    3219 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6413.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    2556 mg
  • Nátrium
    2430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    2514 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    611 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1231 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    5033 micro
  • β-karotin
    19315 micro
  • β-crypt
    1997 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6532 micro
Összesen 3043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

Máz

  1. A felolvasztott vajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, miután illatozik, rászórjuk a barna cukrot, és halványra karamellizáljuk.
  2. Hozzáadjuk a narancslekvárt, a szójaszószt és a narancslét, majd kevergetve alaposan összeforraljuk, ha kész félretesszük.

Hús

  1. A pulykamellet 3-4 nagyobb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és pihentetjük, amíg a zöldségeket feldaraboljuk.
  2. Pihentetés után felhevítjük az olajat, és a nagy húsdarabokat minden oldalukról körbepirítjuk, majd félretesszük.

Sült zöldségek

  1. A felsorolt zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és nagyobb hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk őket, ízlés szerint szórhatunk rá provence-i fűszerkeveréket, egy olívával kikent tepsiben elterítjük, és jól összeforgatjuk.
  2. A zöldségekre elhelyezzük a húsdarabokat, amelyek lekenünk a mázzal.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percenként kanalazunk rá a mártásból. Időnként forgatunk a húsdarabokon, és addig sütjük őket, amíg belül omlósra, kívül fényesre és pirosra sülnek, és nagyjából a máz is elfogy.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Csak annyit mondok: főzősuli, karácsonyi menü. Tényleg ünnepi, különleges, és hagymalekvár is jár hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!