r
Nosalty Logó

Félinstant rámen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
iceScream
Félinstant rámen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leves:

Feltétek:

Összesen 621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leves:

Feltétek:

Összesen 2481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leves:

Feltétek:

Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2788.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    2087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3205 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11154.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    8347 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2673.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1650 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12821 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3143 micro
Összesen 2481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

A leves:

Feltétek:

Elkészítés

A leves:

  1. A vizet egy lábasba öntjük, beledobjuk a fokhagymát, gyömbért, chilit és opcionálisan egy-két darab csillagánizst, majd felforraljuk, és 5-10 percig főzzük.
  2. Hozzáadjuk a szószokat, valamint a leveskockákat, és összeforraljuk.
  3. Kiszedjük belőle a fűszereket, majd tálalásig félrerakjuk, szükség esetén előtte újra felforraljuk.

Feltétek:

  1. A szezámmagot megpirítjuk, a répát vékony csíkokra szeleteljük, a zöldhagymát felkarikázzuk.
  2. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a szezámolajjal.
  3. Egy forró serpenyőben szép pirosra sütjük a külsejüket, majd 150 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. A tojásokat forrásban lévő vízbe rakjuk 4-5 percre (a tojás méretétől függ), majd hideg vízzel lehűtjük őket, hogy ne főjenek tovább.
  5. Az instant tésztát egy tálba rakjuk (1 tálba 1 csomag kell), felöntjük a forró levessel, és lefedve hagyjuk állni 5 percig.
  6. Ha a tészta kellőképpen megpuhult, a leves tetejére helyezzük a feltéteket, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4303
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Félinstant rámen
iceScream 8 recept

A rámen az ázsiai konyha egyik legismertebb levesféléje, viszont idehaza legtöbben csak a kollégisták által oly kedvelt instant verzióját ismerik. Ez a recept abból a gondolatból indult ki, hogy az eredetihez leginkább hasonló, de még mindig a nagyon olcsó és "instant" mentalitású étel készüljön.  A részletes történetet, valamint fázisfotós receptet a blogomon lehet olvasni.

Hozzávalók

A leves:

Feltétek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...