Felhő tojás
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Helka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
121
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
21g kapor9 kcal
-
180g snidling54 kcal
Összesen
240
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
34.3g tojás43 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
-
6.5g kapor3 kcal
-
56.1g snidling17 kcal
Összesen
75
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 129 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2354 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
121
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1181.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 257.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 649 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 383 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4708 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1068 micro
Összesen
240
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1467 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Különválasztjuk a két tojás sárgáját és fehérjét feltörés után, két tálba.
- A fehérjékhez adjuk hozzá a sót, és jól verjük fel, amíg habos nem lesz. Ízlés szerint reszeljünk bele a felvert fehérjébe parmezánt, és óvatosan forgassuk bele, vigyázva, hogy ne törjük össze vele.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk rá a fehérjéket, hogy két kupacunk legyen. A közepüket lapogassuk kicsit le egy kanállal, mert ide jön majd később a sárgája.
- Helyezzük sütőbe 5 percre a fehérjéket!
- Az idő lejárta után óvatosan kanalazzuk bele a sárgájákat a fehérjék közepébe, és helyezzük vissza a sütőbe 3 percre, amíg kicsit megszilárdul a sárgája.
- Vágjuk fel a kaprot snidlinget, és szórjuk meg vele a megsült tojásainkat. Melegen fogyasszuk! Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1040
- Feltöltés dátuma: 2021. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Helka
2 recept