Feketeribizli-kocsonya
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g feketeribizli309 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0 kcal
Összesen
1083
kcal
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g feketeribizli617 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
0 kcal
Összesen
2165
kcal
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
71.4g feketeribizli44 kcal
-
28.6g cukor111 kcal
-
0 kcal
Összesen
155
kcal
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.3 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 401.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 887 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1083
kcal
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1403.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 578 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 550.6 g
-
Cukor 399 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 803.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1774 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2165
kcal
- 1% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
1 kg feketeribizli
-
40 dkg cukor
Elkészítés
- A ribizlit szárastól megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 4 rétegű gézen átpréseljük.
- 10-15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot, még 10 percig főzzük, üvegekbe töltjük (színültig), és hagyjuk egy keveset, amíg bőr képződik a tetején.
- Minimális mennyiségű Na-benzoátot szórunk a tetejére, és az üvegeket lezárjuk. Nem kell dunsztba tenni, ha kihűlt, mehet a kamrába.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10674
- Feltöltés dátuma: 2013. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Szirup helyett készítettem, mert már kevés hely van a kamrámban, nem akartam a vizet és a cukrot is tárolni. Főleg nem hiányzik a sok cukor a családomnak. Gyógyászati szempontból így is megfelel a vashiány pótlására. Nem kell hozzá zselésítő, egymagában is gyorsan kocsonyásodik. A préselésnél visszamaradt masszát vízzel átmostam, átszűrtem, kevés cukorral felfőztem. Lehűtve, friss fogyasztásra finom üdítő.