Feketeribizli alapú cukormentes dzsem
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
100g feketeribizli62 kcal
-
100g rebarbara16 kcal
-
100g málna52 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
70g befőzőcukor271 kcal
-
5g dzsemfix15 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g feketeribizli309 kcal
-
500g rebarbara79 kcal
-
500g málna260 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
350g befőzőcukor1355 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
21.1g feketeribizli13 kcal
-
21.1g rebarbara3 kcal
-
21.1g málna11 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
14.7g befőzőcukor57 kcal
-
1.1g dzsemfix3 kcal
-
21.1g víz0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 336.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1807.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 736 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 518 g
-
Cukor 392 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1681 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1048 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1318 micro
- 1% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Hozzávalók
-
0.5 kg málna
-
12 db édesítőszer
-
1 csomag dzsemfix
-
0.5 l víz
Elkészítés
- A feketeribizlit megmossuk, és megtisztítjuk.
- A rebarbarát megtisztítjuk, és kockára vágjuk.
- A fekteribizlit és a rebarbarát az édesítőtablettákkal együtt vízbe tesszük, megfőzzük, és éjszakára hűlni hagyjuk.
- Reggel az egészet leturmixoljuk. Belerakjuk a megmosott málnát, és belekeverjük a diabetikus befőzőcukrot. Megkóstoljuk, és szükség esetén még teszünk bele édesítőtablettát.
- Addig főzzük, hogy a málnaszemek szétessenek.
- Belekeverjük a dzsemfixet, egyet rottyantunk rajta, és szilárdulási próbát csinálunk. Amennyiben jól dermed, tiszta üvegekbe töltjük.
- Minden üveg tetejére egy késhegynyi szalicilt teszünk, és lezárjuk az üvegeket. Mehet a száraz dunsztba. Ez utóbbi két műveletre ugyan a dzsemfix leírása szerint nincs szükség, de biztos, ami biztos! Az utóbbi években már így tettünk el, de egy sem romlott meg.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6835
- Feltöltés dátuma: 2012. június 26.
Ajánló
Fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Megérett a feketeribizlink, de sajnos nagyon kevés lett a fagy miatt. Ezért rebarbarával házasítottam össze, ami csapodár lévén minden gyümölcshöz megy. Este kerítő lévén össze is ágyaztam őket, gondolván arra, hogy reggelre elmúlik az éjjeli hevük, és leturmixolhatom az egészet. Viszont még este észrevettem, hogy a málna is kezd érni. Gyorsan leszedtem az éretteket, amelyek egyedül kevésnek bizonyultak egy lekvárhoz. Ezért reggel, mint a gaz csábítót hozzáadtam a már leturmixolt párhoz. Így aztán egy szerelmi háromszög alakult ki, melynek eredménye lett egy finom dzsem. Alapja a feketeribizli, amely az ízében enyhén kiérzik, de nem maradhat el a málna sem tőle. Macsósan, darabosan mutatja, hogy végül is célhoz ért. A szende rebarbara pedig lágyan az egész dúsítását adja. Sajnos szegény feketeribizlinek ezzel vége is lett, így továbbiakban csak a rebarbarára és a málnára számíthatok. A boltokban kapható cukrokról a mérsékelt hazai előállítás miatt semmit nem lehet tudni. Lehet, hogy rengeteg nádcukor van közöttük, ami a befőzéshez nem annyira jó. Ezért, meg amiatt, hogy vigyázunk a szervezetünk cukorbevitelére, nem nagyon használunk répacukrot. Évek óta a cukormentes befőttet, dzsemet készítünk, amit a családunk is megkedvelt, és előnyben részesít.