Feketeköményes csirkemell
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
16 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24 kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
49 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
67.8g csirkemellfilé81 kcal
-
7 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 181.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1021 micro
-
β-crypt 308 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.4 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1668.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1114 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 543.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 241 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3063 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
2 ek feketekömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Megmossuk, felkockázzuk apróra a csirkemellet.
- Megmossuk, felkockázzuk apróra a paprikát.
- Egy tálban összekeverjük az anyagokat, majd egy lábosban kevés olajon lefedve puhára pároljuk, majd levéve a fedőt addig sütögetjük, míg visszasül egészen az olajára (avagy serpenyőben sütjük puhára).
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3743
- Feltöltés dátuma: 2013. március 11.
Ajánló
Bármikor és bárhogy :o) De leginkább joghurtos kukoricasalátával és sárgarépás rizzsel. Nagyon ízletes szendvicsben vagy tortillába töltve zöldségekkel, és finoman fokhagymázott joghurt-tejföl keverékkel. Ezeknek a magoknak kell az "olajban sülés", akkor érvényesül igazán az ízük. Sok lével párolva, főzögetve nem találjuk majd azt az elbűvölő, megigéző aromát. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Második kisfiammal voltam várandós, amikor egy kávézóba befelé menet még a sütikre voltam rákattanva, de amint kihozták, nekem már szendvics kellett. :o) Azt hiszem, sokaknak ismerős ez a viselkedés :o)) No, a szerelem akkor kezdődött ezzel a maggal. A szendvicsben éppenhogy csak érezni lehetett elvétve, de máris elvarázsolt. Utána hónapokig keresgéltem az üzletekben, hogy ráleljek erre az illatra és be tudjam végre azonosítani. S végre megvan Nigella seed. Azóta rengetegszer készítjük.