r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta orchidea díszítéssel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Feketeerdő torta orchidea díszítéssel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

621
Kalória
12g
Fehérje
80.9g
Szénhidrátok
27.7g
Zsír
36g
Víz
159.8g
Koleszterin
2.1g
Rost
54.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3579.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    1365 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.8 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    1006 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1756 micro
Összesen 4974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Hozzávalókból tortát sütünk egy téglalap alakú tepsiben. Természetesen lehet más forma is.
  2. A meggylevet cukorral és a pudinggal simára keverjük, sűrűre főzzük, majd belerakjuk a meggyet, hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínhabot a habfixálóval felverjük. A zselatint egy fél deci hideg vízben elkeverjük, és forrásig melegítjük. Ha langyosra hűlt, a habhoz keverjük. (A zselatint csak akkor szoktam belerakni, ha szállítjuk a tortát, így bírja a hosszabb utazást is.)
  4. A hideg pudingos meggyet a habhoz keverjük.
  5. A tortát 2-3 részre vágjuk, megtöltjük (attól függ, mennyire magas a tészta).
  6. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk a tortát.
  7. Ízlés szerint díszítjük. Fondant orchidea készítése Kricky konyhájától.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x5

Ezt a tortát anyósom születésnapjára készítettem. Orchideát most csináltam először, nem lett tökéletes, de jobb, mint vártam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Krémes tojássaláta egyszerűen

Szerintünk az egyik legegyszerűbb-legnagyszerűbb dolog a tojássaláta, amit bármilyen étkezésre fogyaszthatunk, ráadásul pikk-pakk elkészül. Pakolhatjuk a pirítósunkra, készíthetünk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!