Feketeerdő torta orchidea díszítéssel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
48g tojás61 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g víz0 kcal
-
35 kcal
A krémhez
-
157 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
21 kcal
-
38g meggylé15 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
-
6g cukor24 kcal
A díszítéshez
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
9 kcal
-
38g cukorfondant130 kcal
Összesen
621
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
16g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
171 kcal
-
300g meggylé120 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
-
50g cukor194 kcal
A díszítéshez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
71 kcal
-
300g cukorfondant1038 kcal
Összesen
4974
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
18.1g tojás23 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
A krémhez
-
23.5g növényi habtejszín59 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
14.1g meggylé6 kcal
-
9.4g meggybefőtt7 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
A díszítéshez
-
4.7g étcsokoládé26 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
14.1g cukorfondant49 kcal
Összesen
235
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
621
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.4 g
Zsír
-
Összesen 222 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3579.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1309 mg
-
Nátrium 1365 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 646.8 g
-
Cukor 436 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 288.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 1006 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1756 micro
Összesen
4974
kcal
- 8% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk sütőpor
-
2 ek víz
-
4 ek napraforgó olaj
A krémhez
-
500 ml növényi habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
1 ek zselatin
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 ek cukor
A díszítéshez
-
1 ek napraforgó olaj
-
30 dkg cukorfondant
Elkészítés
A tésztához
- Hozzávalókból tortát sütünk egy téglalap alakú tepsiben. Természetesen lehet más forma is.
- A meggylevet cukorral és a pudinggal simára keverjük, sűrűre főzzük, majd belerakjuk a meggyet, hagyjuk kihűlni.
- A tejszínhabot a habfixálóval felverjük. A zselatint egy fél deci hideg vízben elkeverjük, és forrásig melegítjük. Ha langyosra hűlt, a habhoz keverjük. (A zselatint csak akkor szoktam belerakni, ha szállítjuk a tortát, így bírja a hosszabb utazást is.)
- A hideg pudingos meggyet a habhoz keverjük.
- A tortát 2-3 részre vágjuk, megtöltjük (attól függ, mennyire magas a tészta).
- A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk a tortát.
- Ízlés szerint díszítjük. Fondant orchidea készítése Kricky konyhájától.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7831
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.
Ajánló
Én a Kiskukta oldalán található fondant-t használom. Egy pici kézügyességet igényel szerintem érdemes megpróbálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a tortát anyósom születésnapjára készítettem. Orchideát most csináltam először, nem lett tökéletes, de jobb, mint vártam.