Feketeerdő torta napocska konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
6 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g ecet0 kcal
A krémhez
A meggyzseléhez
-
14 kcal
-
30g meggybefőtt22 kcal
-
42g meggylé17 kcal
A tetejére
-
4g étcsokoládé23 kcal
Összesen
573
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
660g tojás831 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
5g ecet1 kcal
A krémhez
-
900g tej504 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
A meggyzseléhez
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
360g meggybefőtt259 kcal
-
500g meggylé200 kcal
A tetejére
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
6869
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
17.8g tojás22 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
A krémhez
-
24.2g tej14 kcal
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
13.5g növényi habtejszín34 kcal
A meggyzseléhez
-
1.2g puncs pudingpor5 kcal
-
9.7g meggybefőtt7 kcal
-
13.5g meggylé5 kcal
A tetejére
-
1.3g étcsokoládé7 kcal
Összesen
184
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
573
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.8 g
Zsír
-
Összesen 412.2 g
-
Telített zsírsav 275 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2712 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8482.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 2387 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 2893 mg
-
Nátrium 2588 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 634.7 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 520.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2640 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 1772 mg
-
Retinol - A vitamin: 2607 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2973 micro
Összesen
6869
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
12 db tojás
-
10 ek cukor
-
9 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek ecet
A krémhez
-
9 dl tej
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
25 dkg vaj
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 l növényi habtejszín
A meggyzseléhez
-
1 csomag puncs pudingpor
-
360 g meggybefőtt
-
0.5 l meggylé
A tetejére
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokból piskótát sütünk, amit háromfelé vágunk el.
- A vaníliapudingot megfőzzük a tejje,l és teljesen kihűtjük.
- A vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, ízlés szerint teszünk hozzá porcukrot.
- A hulala tejszínt kemény habbá verjük.
- Az üveges magozott meggy levét leöntjük, fél liter legyen, ha nincs annyi, kevés vízzel pótoljuk és megfőzzük vele a puncspudingot. Ha félig kihűlt, hozzákeverjük a meggyet és hagyjuk kihűlni.
- Az alsó piskótalapra vanília krémet kenünk, kanállal teszünk rá a zselés meggyből, és a felvert hab harmadával megkenjük. A második lapnál is így rétegezzük.
- A tetejét kívülről vanília krémmel kenjük be és az oldalát is. A maradék habbal díszítjük.
- A csokoládévirághoz beolajozzuk az alufóliát, és a felolvasztott étcsokoládéból virágokat formázunk rá, amit ha kihűlt teljesen, lehúzunk a fóliáról és a habba állítunk.
- Kockára vágott meggyel és csokimázzal díszítjük (de lehet reszelt csokival is). Az oldalára mogyorókrémes rolettit teszünk egy kis krémmel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14063
- Feltöltés dátuma: 2012. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A tortát a lányom szülinapjára sütöttük, és nagy sikert aratott a kinézetével és az ízével is.