r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta napocska konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Feketeerdő torta napocska konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A meggyzseléhez

A tetejére

573
Kalória
11.7g
Fehérje
52.9g
Szénhidrátok
34.3g
Zsír
43.4g
Víz
226g
Koleszterin
1.7g
Rost
17.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A meggyzseléhez

A tetejére

Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A meggyzseléhez

A tetejére

Összesen 6869 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A meggyzseléhez

A tetejére

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    275 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8482.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    2387 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2893 mg
  • Nátrium
    2588 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.7 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    520.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    1772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2607 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2973 micro
Összesen 6869 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokból piskótát sütünk, amit háromfelé vágunk el.
  2. A vaníliapudingot megfőzzük a tejje,l és teljesen kihűtjük.
  3. A vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, ízlés szerint teszünk hozzá porcukrot.
  4. A hulala tejszínt kemény habbá verjük.
  5. Az üveges magozott meggy levét leöntjük, fél liter legyen, ha nincs annyi, kevés vízzel pótoljuk és megfőzzük vele a puncspudingot. Ha félig kihűlt, hozzákeverjük a meggyet és hagyjuk kihűlni.
  6. Az alsó piskótalapra vanília krémet kenünk, kanállal teszünk rá a zselés meggyből, és a felvert hab harmadával megkenjük. A második lapnál is így rétegezzük.
  7. A tetejét kívülről vanília krémmel kenjük be és az oldalát is. A maradék habbal díszítjük.
  8. A csokoládévirághoz beolajozzuk az alufóliát, és a felolvasztott étcsokoládéból virágokat formázunk rá, amit ha kihűlt teljesen, lehúzunk a fóliáról és a habba állítunk.
  9. Kockára vágott meggyel és csokimázzal díszítjük (de lehet reszelt csokival is). Az oldalára mogyorókrémes rolettit teszünk egy kis krémmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

A tortát a lányom szülinapjára sütöttük, és nagy sikert aratott a kinézetével és az ízével is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!