r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Mari módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Feketeerdő-torta Mari módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

553
Kalória
9.5g
Fehérje
66.6g
Szénhidrátok
28.1g
Zsír
40.1g
Víz
113g
Koleszterin
1.5g
Rost
41.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 5541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    281.4 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2790 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    401 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 5541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskótalap készítése:
  2. A tortaformát kivajazzuk és zsemlemorzsával meghintjük.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük és fokozatosan belekeverjük a cukrot.
  5. Ha jó kemény a hab,beletesszük egyenként a tojások sárgáját.
  6. Lassan belekeverjük a liszteket, a pudingport, kakaót.
  7. Hozzáadjuk a vizet és végül az olajat.
  8. Beleöntjük a tortaformába és a forró sütőbe tesszük.
  9. Először 180 fokon, majd lejjebvesszük és lassan megsütjük.
  10. 45-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  11. Ha nem ragad a tűre, rácsra fordítjuk. Majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  12. Krém készítése:
  13. A tejszínt lehűtjük és kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
  14. Fokozatosan beleadagoljuk a zseléfixet.
  15. Összeállítás:
  16. Az alsó piskótaszeletet tálra tesszük éseloszlatjuk rajtaa darabos meggydzsemet.
  17. Rákenünk tejszínhabot nem túl vastagon.
  18. Ráhelyezzük a második piskótakarikát.
  19. Ujjnyi vastagon megkenjük a felvert tejszínhabbal.
  20. Tetejére tesszük a harmadik piskótát és a tortát bevonjuk habbal.
  21. Kedvünk szerint díszítjük, például megrakjuk lecsöpögtetett meggykompóttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 50 perc

Lányom kedvence és sokáig a cukrászdába jártunk ezért a tortáért. A tavasszal találtam egy meggydzsem receptet, ami tökéletesen megegyezik a Feketeerdő-torta meggyzseléjével. Azóta házilag készül a ez a torta, már nem csak ünnepeken, hanem amikor megkívánjuk.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!