r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta, ahogy mi készítjük

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
12Luca12
Feketeerdő-torta, ahogy mi készítjük
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

551
Kalória
10.3g
Fehérje
85.8g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
55.5g
Víz
209.1g
Koleszterin
2.3g
Rost
57.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    223.1 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5295 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1029.1 g
  • Cukor
    688 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    665.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3023 micro
Összesen 6599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Kettéválasztjuk a tojásokat. A sóval felverjük a fehérjét.
  3. A sárgákkal habosra keverjük a cukrot, majd apránként beleadagoljuk az átszitált lisztet és kakaóport (esetleg 1 csipet sütőport).
  4. Óvatosan egybeforgatjuk a fehérjével.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  6. A meggyes krémhez a megybefőttet leszűrjük.
  7. A levet felforraljuk a cukorral, szükség szerinti keményítővel sűrűre főzzük.
  8. Még a tűzön beledobjuk a meggyet, összeforgatjuk, és levesszük. Hagyjuk kihűlni.
  9. Megfőzzük a vaníliás pudingot. Ezt is hűlni hagyjuk.
  10. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként belerakjuk a pudingot.
  11. A piskótát 4-6 részre vágjuk.
  12. Felverjük a tejszínt, ha kell, cukrot rakunk bele.
  13. A vaníliás krémet habzsákba töltjük.
  14. Rétegezés, töltés: A lapokat megkenjük tejszínhabbal, majd folyamatosan csökkenő karikákat nyomunk rájuk. A résekbe meggyet kanalazunk.
  15. A megmaradt krémmel, tejszínhabbal, meggyel díszítjük a tortát.
  16. A csokoládét megolvasztjuk, temperáljuk, ez is lehet egy díszítőelem.
  17. 1 éjszakát állni hagyjuk, így összeérnek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A fekete-erdő tortát a nagymamám készíti így. A legtöbb recept csak sima habtejszínnel csinálja, de nekünk vaníliásan jobban ízlett. Sok sikert a tortához!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!