r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta, ahogy mi készítjük

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
12Luca12
Feketeerdő-torta, ahogy mi készítjük
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    223.1 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5295 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1029.1 g
  • Cukor
    688 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3023 micro
Összesen 6599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Kettéválasztjuk a tojásokat. A sóval felverjük a fehérjét.
  3. A sárgákkal habosra keverjük a cukrot, majd apránként beleadagoljuk az átszitált lisztet és kakaóport (esetleg 1 csipet sütőport).
  4. Óvatosan egybeforgatjuk a fehérjével.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  6. A meggyes krémhez a megybefőttet leszűrjük.
  7. A levet felforraljuk a cukorral, szükség szerinti keményítővel sűrűre főzzük.
  8. Még a tűzön beledobjuk a meggyet, összeforgatjuk, és levesszük. Hagyjuk kihűlni.
  9. Megfőzzük a vaníliás pudingot. Ezt is hűlni hagyjuk.
  10. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként belerakjuk a pudingot.
  11. A piskótát 4-6 részre vágjuk.
  12. Felverjük a tejszínt, ha kell, cukrot rakunk bele.
  13. A vaníliás krémet habzsákba töltjük.
  14. Rétegezés, töltés: A lapokat megkenjük tejszínhabbal, majd folyamatosan csökkenő karikákat nyomunk rájuk. A résekbe meggyet kanalazunk.
  15. A megmaradt krémmel, tejszínhabbal, meggyel díszítjük a tortát.
  16. A csokoládét megolvasztjuk, temperáljuk, ez is lehet egy díszítőelem.
  17. 1 éjszakát állni hagyjuk, így összeérnek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2044
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta, ahogy mi készítjük
12Luca12 3 recept

A fekete-erdő tortát a nagymamám készíti így. A legtöbb recept csak sima habtejszínnel csinálja, de nekünk vaníliásan jobban ízlett. Sok sikert a tortához!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...