r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta, ahogy mi készítjük

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
12Luca12
Feketeerdő-torta, ahogy mi készítjük
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    223.1 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5295 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1029.1 g
  • Cukor
    688 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3023 micro
Összesen 6599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Kettéválasztjuk a tojásokat. A sóval felverjük a fehérjét.
  3. A sárgákkal habosra keverjük a cukrot, majd apránként beleadagoljuk az átszitált lisztet és kakaóport (esetleg 1 csipet sütőport).
  4. Óvatosan egybeforgatjuk a fehérjével.
  5. Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  6. A meggyes krémhez a megybefőttet leszűrjük.
  7. A levet felforraljuk a cukorral, szükség szerinti keményítővel sűrűre főzzük.
  8. Még a tűzön beledobjuk a meggyet, összeforgatjuk, és levesszük. Hagyjuk kihűlni.
  9. Megfőzzük a vaníliás pudingot. Ezt is hűlni hagyjuk.
  10. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként belerakjuk a pudingot.
  11. A piskótát 4-6 részre vágjuk.
  12. Felverjük a tejszínt, ha kell, cukrot rakunk bele.
  13. A vaníliás krémet habzsákba töltjük.
  14. Rétegezés, töltés: A lapokat megkenjük tejszínhabbal, majd folyamatosan csökkenő karikákat nyomunk rájuk. A résekbe meggyet kanalazunk.
  15. A megmaradt krémmel, tejszínhabbal, meggyel díszítjük a tortát.
  16. A csokoládét megolvasztjuk, temperáljuk, ez is lehet egy díszítőelem.
  17. 1 éjszakát állni hagyjuk, így összeérnek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2055
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta, ahogy mi készítjük
12Luca12 3 recept

A fekete-erdő tortát a nagymamám készíti így. A legtöbb recept csak sima habtejszínnel csinálja, de nekünk vaníliásan jobban ízlett. Sok sikert a tortához!

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...